همانگونه که از عنوان این کتاب برمیآید، ما در این اثر با فلسفهای برای زندگی مواجهیم. و البته نه فلسفهای که تنها معنای زندگی را به چالش بکشد و ما را درگیر چون و چراهای ذهنی کند! بلکه با فلسفهای کاربردی و دغدغهمند نسبت به زندگی انسان مدرن مواجهیم که بر اساس آموزههای مکتب رواقی در یونان باستان ساخته و پرداخته شده.
فلسفه رواقی یکی از رایجترین و مردمیترین مکاتب فلسفی در روم باستان بود. نویسنده این کتاب خودآموزههای فلسفه رواقی را در زندگی به کار میبندد و در اثر حاضر تجارب شخصیاش را با خواننده در میان میگذارد.
خوانندگان این کتاب میآموزند که چگونه دلهره و نگرانی را به حداقل برسانند و چگونه گذشته را فراموش کنند و به چیزهایی بیندیشند که هماکنون تحت کنترلشان است. به علاوه یاد میگیرند چگونه با توهین، سالمندی و وسوسهی جستجوی ثروت و شهرت مقابله کنند. در یک کلام، «فلسفهای برای زندگی» به مخاطبان نشان میدهد که چطور به ناظران فکور زندگی خود بدل شوند. اگر در همان حال که امور روزمره خود را انجام میدهیم به خود بنگریم و بعداً دربارهی آن تأمل کنیم، به سرچشمههای ناراحتی و رنج پی میبریم و سرنجام از آن دوری میکنیم: این گونه است که رواقیان به زندگانی با کمترین رنج و بیشترین خشنودی امید میبندند.
ارسال دیدگاه