انسان در جستجوی معنا؛ زندگی من در اردوگاه آشویتز كه اولین بار در سال 1946 منتشر شد، جزئیات بسیار زیادی از تجریبات دلخراش نویسنده این کتاب دارد. او در زمان جنگ جهانی دوم مدتها در اردوگاه كار اجباری آشویتز بازداشت شده بود و تجربیات تلخی از آن روزها دارد كه در این كتاب آنها را بیان میكند. او راهكارهایی در مورد چگونگی زندگی انسان در موقعیتهای غیرقابل انكار را ارائه میدهد و توصیههایی برای چگونگی كنار آمدن با ترومای بعد از حادثه دارد و در نهایت به انسانها كمک میكند تا معنای مورد نیاز خودشان را پیدا كنند.
ارسال دیدگاه
jafari_maryam76
انسان در جستجوی معنا یک کتاب روانشناسی عالی و متفاوت از یک نویسنده متفاوت، ویکتور فرانکل روانپزشکی که به همراه همه ی خانواده اش در خلال جنگ جهانی دوم در اردوگاه کار اجباری آلمان ها اسیر شد و پدر و مادر و برادر و همسرش یا در اثر کار زیاد جان سپردند و یا در کوره آدم سوزی کشته شدند.در قسمت اول کتاب، خاطرات خود و قربانیان دیگر در اردوگاه را به تصویر میکشد، رنج مداوم که به گفته خودش،جز جسمی برهنه چیزی برایشان باقی نماند. در قسمت دوم کتاب معنای اساسی لوگوتراپی را شرح میدهد، فرانکل روانشناسی معنا گرا (اگزیستانسیالیستی) که به اهمیت جستجوی معنا برای زندگی در دشوارترین لحظات آن پرداخته و از این طریق بیماران خود را درمان کرده است. با خواندن این کتاب خواننده به دنبال معنایی برای زندگی اش میگردد و اگر به فهم عمیق آموزه های کتاب رسیده باشد، رنج را در زندگی خویش معنا میکند و راحت تر با آن کنار می آید.
1398-12-06Mostafaarshad
از سال 1933 تا 1945 ، آلمان نازی بیش از 1000 اردوگاه متمرکز در قلمرو خود و همچنین آلمان اروپا را اشغال کرد. اردوگاه های کار اجباری منحصرا توسط شوتزفافل (SS) اداره می شدند که مستقیماً تحت آدولف هیتلر بودند.
1399-04-23در ابتدا بیشتر زندانیان عضو حزب کمونیست آلمان بودند ، اما با گذشت زمان ، جنایتکاران همیشگی ، اجتماعات نیز زندانی شدند.
تعداد افراد موجود در این اردوگاهها حدود 1 منگنز بود و محققان تخمین می زنند که بیش از ده منگنز در این اردوگاه کار اجباری جان خود را از دست داده اند که از این تعداد 6 منگنز یهود بوده اند. آشویتس یکی از پیشرو چنین اردوهایی بود که در لهستان تحت اشغال آلمان بود.
ویکتور فرانکل یک روانشناس و روانپزشک اتریشی و یک بازمانده هولوکاست بود.
وی به 4 اردوگاه کار اجباری اعم از اردوگاه نابودی موسوم به آشویتس اعزام شد.
ویکتور فرانکل تجارب خود و زندانیان خود را در این کتاب نوشته است.
کتاب به دو قسمت تقسیم شده است ، در قسمت اول ، جزئیات واضح و پرخاشگری هایی که زندانیان در اردوگاه های نازی ها از سر گذرانده اند ، شرح داده شده است.
بخش دوم در مورد درمانی که وی براساس جستجوی معنای خود ایجاد کرده است.
همه چیز را می توان از یک انسان گرفت اما یک چیز است : آخرین آزادی های انسانی - برای انتخاب نگرش فرد در هر شرایط خاص ، برای انتخاب راه خود. انسان موجودی تعیین کننده است. انگار بار دوم زندگی می کردید ، و انگار بار اول به اشتباه رفتار کرده اید. امروزه تعداد بیشتری از مردم وسیله ای برای زندگی دارند ، اما معنایی برای زندگی کردن ندارند.
jafari_maryam76
درد و رنج کشیدن بهترین جولانگاه ارزش وجودآدمی است، آنچه که اهمیت دارد نگرش فرد نسبت به رنج است و شیوه ای که این رنج را تحمل میکند.
1398-12-06jafari_maryam76
شوخی یکی از ابزار های روح برای حفظ جان است، خنده بیش از هر چیزی میتواند انسان را از شرایط نابسامان موجود جدا کرده و به او برای ایستادگی در برابر سختی ها نیرو می بخشد.
1398-12-06jafari_maryam76
اگر زندگی کردن رنج بردن است پس برای زنده ماندن باید معنایی در رنج بردن جست.
1398-12-06venus
در دنیا چیزی وجود ندارد که به انسان بیشتر از یافتن "معنی" وجودی خود در زندگی یاری کند...."کسی که چرایی زندگی را یافته است، با هر چگونگی خواهد ساخت"
1398-11-30