معرفی کتاب اثر مرکب
دارن هاردی ناشر و دبیر مجلهی معروف موفقیت در آمریکا و خالق چندین جلد کتاب، نویسندهی کتاب معروف «اثر مرکّب» (The compound Effect) در سال ۲۰۱۰ میلادی است. این اثر را اکبر عباسی و شاهین بیات ترجمه کردهاند، نسل نواندیش آن را منتشر کرده، بارها هم تجدید چاپ شده است، اما ترجمههای دیگری هم از این اثر در بازار موجود است.
دارن هاردی در این کتاب به ما میگوید که تأثیر تصمیمگیریهای سادهی روزمره تا چه حد در زندگی زیاد است. او از دو نوع اثرگذاری در زندگی یاد میکند، یکی اثر مرکّب که آن را با مثالِ خریدن سکهی ۱ سنتی، در مقابلِ داشتن مقداری پول نقد بیان میکند. سکهی ۱ سنتی به مرور ارزش بیشتری پیدا میکند، ولی پول نقد تغییری در ارزشش ایجاد نمیشود (و چه بسا در کشورهایی مثل ایران در اثر تورّم از ارزشش کاسته میشود). نوع دیگر اثرگذاری کارهای کوچک ما، اثر موجی نامگذاری شده است. هر عملِ به ظاهر ساده و نه چندان دارای تأثیر، موجوار در ادامهی زندگی ما حرکت ایجاد میکند و موفقیت یا عدم موفقیت ما را به دنبال دارد. هاردی به موفقیتهای آنی و یکشبه باور ندارد و معتقد است اگر هم کسی یکشبه به جایی برسد، یکشبه هم به اصطلاح ما از عرش به فرش میافتد. او بر تلاش مستمر و صبر برای حاصل شدن نتیجه تأکید میکند، حتی در مثالی برای کم کردن وزن برنامهی ۲ ساله میدهد و میگوید که نمیتوان انتظار داشت که یکباره و در طی دو ماه کاهش وزن فاحشی ببینیم.
موفقیت در نظر هاردی در نتیجهی تلاش منظم و برنامهریزی و کارهای پیوسته صورت میگیرد. فردِ موفق کسی است که خود را آماده میکند، مهارت یاد میگیرد، ارتباطاتش را توسعه میدهد و نتیجهی همهی این تلاشهای پی در پی را به مرور مشاهده میکند. نمیتوان فقط در حالت منفعل باقی ماند و انتظار تغییرات شگفتانگیز داشت.
هاردی ادّعای بزرگی را در این کتاب دارد و آن این است که هر کسی با خواندن این کتاب میتواند موفق باشد. این ادّعا البته دور از واقعیت هم نیست، چرا که کتاب اثر مرکّب در واقع عصاره و جان مایهی همهی کتابهایی است که پیرامون موضوع موفقیت و رسیدن به پلههای بلند پول و قدرت نوشته شدهاند. فلسفه و فکری که پشت آن است جنبهی عملی و منطقی دارد و به خوانندگانش یادآوری میکند که تا چه حدّ دریافتن لحظههای زندگی مهم است. همین لحظهی سادهای که ممکن است بدون توجه از کنارش عبور کنیم و آن را به بطالت و بدون فکر پشت سر بگذاریم، برای کسی که از آن به بهترین شکل بهره میبرد و آن را پُر بار میکند، در حکم سکههایی است که یکی یکی جمع میکند و او را به ثروتی کلان میرساند.
محدثه میرجعفری
موضوع(ها):
موفقیت
رهبری
خودیاری
ارسال دیدگاه