فیلتر کتاب

(نوشتن یک کلمه از عنوان کافیست)

لک لک بوک

برترین کاربران کتاب

از مسافر تا تب خال

ادبیات

مترجم :

معرفی کتاب از مسافر تا تب‌خال
«از مسافر تا تبخال» مجموعه‌ی داستان‌های کوتاهی است از احمد محمود، نویسنده‌ای که آثارش به عنوان واقع‌گرایی اجتماعی معروف است. این کتاب را انتشارات معین منتشر کرده و تاکنون بارها تجدید چاپ شده است. این مجموعه شامل 24 داستان است که زندگی مردم عادی بخصوص اهالی جنوب ایران در بین سال‌های 1338 تا 1352 را شامل می‌شود. بیشتر قصه‌های «از مسافر تا تبخال» پیش از این در مجموعه‌های «زائری زیر باران» و «غریبه‌ها و پسرک بومی» منتشر شده است و با خواندن این مجموعه دیگر نیازی به خواندن آن‌ها نیست.
این کتاب حاوی داستان‌های شهر کوچک ما، در راه، چشم‌انداز، وقتی تنها هستم، نه، پسرک بومی، اجاره‌نشینان، خانه‌ای بر آب، غریبه‌ها، آسمان آبی دز و... است. در این داستان‌ها اوضاع اجتماعی مردم و رویکردهای سیاسی نویسنده دیده می‌شود.
احمد محمود که متولد اهواز است به دلیل اینکه پدر و مادرش دزفولی بودند بیشتر خود را دزفولی می‌داند. زبان ساده، شیرین و خودمانی او با وجود اینکه گاه شعاری و ایدئولوژیک می‌شود، اما همچنان می‌تواند مخاطب‌پسند باشد. این نویسنده در جشنواره بیست سال ادبیات داستانی در ایران که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سال 76 برگزار کرد قرار بود جایزه‌ی ویژه‌ی هیئت داوران را به خاطر رمان «مدار صفر درجه» بگیرد، ولی به دلایلی این امر حاصل نشد. همچنین او برنده‌ی جایزه‌ی پکا برای مجموعه آثارش و برنده‌ی جایزه‌ی دوره‌ی اول هوشنگ گلشیری برای رمان «درخت انجیر معابد» شده است.
داستان‌های محمود بوی جنوب می‌دهد، او از وضعیت کارگران و زحمت‌کشان رنج می‌کشد و این از داستان‌هایش پیداست. او در مجموع، داستان‌نویسی متعهد است که هدفش در نوشتن، بیان دردهای مردم و جان‌فشانی‌های انسان‌هایی است که برای این سرزمین و مردمانش از همه چیزشان گذشته‌اند.
لحن و زبان احمد محمود بین محاوره و زبان ادبی در نوسان است، او فضاها را به خوبی ترسیم می‌کند و در پرداخت شخصیت‌ها موفق است. روایت محمود صمیمانه است و فضای سنتی زمان را به خوبی ترسیم می‌کند. در داستان پسرک بومی از این مجموعه می‌بینیم پسری بومی عشقی کودکانه و معصوم به یک دختر فرنگی دارد. او همراه با نقل روایات، احساسات شخصیت‌ها را نشان می‌دهد. دستغیب درباره‌ی او گفته است که محمود نویسنده‌ای مسلط به مسائل روز بود و با آنکه تحصیلات دانشگاهی نداشت، با جریان کتاب و نوشتن به طور جدی برخورد می‌کرد و بر نوشتن آگاهی و اشراف داشت. کار، زندگی و سیاست مقولاتی است که احمد محمود در آثارش به آنها پرداخته است. نگاه او به جنگ دیدگاهی مثبت نیست، برای اینکه جنگ نمی‌تواند زیبا باشد.¬
محدثه میرجعفری

داستان‌های فارسی - قرن 14
۴۲۸ صفحه



احمد محمود
احمد محمود احمد اعطا معروف به «احمد محمود» ۴ دی ۱۳۱۰ در شهر اهواز به دنیا آمد و در ۱۲ مهر ۱۳۸۱ درگذشت.