فیلتر کتاب

(نوشتن یک کلمه از عنوان کافیست)

لک لک بوک

برترین کاربران کتاب

سه‌شنبه‌ها با موری

ادبیات

مترجم : شهرزاد ضیایی

کتاب سه شنبه‌ ها با موری ازجمله آثار ادبیات غیرداستانی است که میچ آلبوم، نویسنده‌ی آمریکایی آن را به رشته‌ی تحریر درآورده است. میچ آلبوم در این کتاب خاطرات خود با استادش موری شوارتز را در خلال سال‌های تحصیل و پس از آن و زمانی که استاد به بیماری لاعلاج دچار می‌شود بازگو می‌کند.
پیر فرزانه، ‌راهنما، مرشد یا به قول غربی‌ها منتور همان کسی که در کتاب‌ها و افسانه‌ها زیاده درباره‌اش خوانده یا شنیده‌ایم. کسی که دست تقدیر بر سر راه قهرمان قصه قرارش می‌دهد و برای سؤالات اساسی او پیرامون زندگی و مافیها همیشه عمیق‌ترین و دقیق‌ترین پاسخ‌ها را در آستین دارد. همان کسی که هوشمندانه قهرمان قصه‌‌ی ما را به چالش می‌کشد تا از بین تمام روزمرگی‌ها و تاریکی‌های دنیای اطرافش و دغدغه‌مندی‌های عوام‌الناس فاصله بگیرد و به‌دنبال مسیر سلوک خود باشد.

شاید بگویید این موهبت‌ همیشه نصیب شخصیت‌های خیالی همین داستان‌ها و افسانه‌ها و فیلم‌هاست؛ اما همیشه هم چنین نیست! میچ آلبوم یکی از آن آدم‌های خوش‌شانسی است که توانست در دنیای واقعی منتورش را بیاید و تا آخرین لحظات حیاتِ او در مکتبش شاگردی کند.

کتاب «سه شنبه‌ ها با موری» به قلم میچ آلبوم نخستین بار در سال ۱۹۹۷ منتشر شد. موضوع کتاب مربوط به رابطه‌ی میچ با استاد بیمارش موری شوارتز است. پیشینه‌ی این دوستی به دوران دانشجویی میچ در دانشگاه براندیس و شرکت در کلاس‌های درس روان‌شناسی اجتماعی موری برمی‌گردد. حالا میچ وارد دهه‌ی چهلم زندگی خود شده و موری نیز به دلیل ابتلا به نوعی بیماری که باعث از کار افتادن تدریجی اعضای بدنش می‌شود خود را برای مرگ آماده می‌کند. اما از آنجا که عمیقا و ذاتا به معلمی عشق می‌ورزد حتی تا واپسین لحظات عمرش شاگرد خود را رها نمی‌کند و هر سه‌شنبه در اتاقش برای او کلاسِ درسِ زندگی برپا می‌کند. گفت‌وگوهای میچ و موری پیرامون موضوعاتی همچون جهان، افسوس‌ها و حسرت‌ها، مرگ، خانواده، ازدواج و بخشش در این کتاب جمع‌آوری شده است.



میچ آلبوم
میچ آلبوم میچ دیوید آلبوم (متولد ۲۳ می سال ۱۹۵۸) نویسنده آمریکایی و روزنامه‌نگار، فیلمنامه‌نویس، نمایشنامه نویس، مجری رادیو و تلویزیون و نوازنده است.

قسمتی از کتاب

«میچ، فرهنگ ما تو را تشویق نمی‌کند به این مقولات فکر کنی، مگر اینکه وقت مردنت رسیده باشد. به‌شدت درگیر مسائلی از قبیل شغل، خانواده، کسب درآمد به‌اندازه‌ی کافی، پرداخت بدهی، خرید اتومبیل جدید، تعمیر رادیاتور شوفاژ و غیره هستیم. درگیر میلیون‌ها کار جزئی بی‌مقدار هستیم تا روزگارمان بگذرد. در این شرایط چگونه عادت کنیم که عقب بایستیم، به زندگی‌مان نگاه کنیم و بپرسیم که آیا زندگی یعنی همین؟ همه‌اش همین است؟ آیا همه‌ی آن چیزی است که من می خواهم؟ گمشده‌ای در این میان وجود ندارد؟

لحظه‌ای به سکوت گذشت.

به کسی نیاز دارید که شما را در این مسیرتان راهنمایی‌ کند. خود به خود این اتفاق نمی‌افتد.»

کتاب های مشابه