کتاب وحشی اثر دیوید آلموند نویسندهی بریتانیایی ادبیات کودک و نوجوان است. کتابهای موفق نوشتهی این نویسنده عبارتند از «بوتهزار کیت»، «چشم بهشتی»، «قلب پنهان»، «آتشخوارها و گل» . کارهای او ترکیبی از جهان واقعی معاصر و فانتزی، تضادهای قومی و تجربههای ارزشمند است. آلموند در پی آن است که نشان دهد دنیای فراطبیعی چگونه میتواند باشد. دنیایی که در آن، واقعیت و افسانه، حقیقت و دروغ با چرخشی خلاقانه به یکدیگر تبدیل میشوند.
او سرسختانه بر این باور است که در نوشتن برای کودکان نباید تاریکیها و نگرانیها را پشت پرده قرارداد، با آن که چنین آثاری باید امیدوارکننده هم باشند، همچنین معتقد است که مرزی قطعی میان واقعیت و خیال وجود ندارد. دیوید آلموند که یکی از قدرتمندترین داستاننویسان ژانر رئالیسم جادویی است، اینبار در داستان «وحشی» از شگرد داستان در داستان بهره میبرد و قدرت هنر و ادبیات را نشان میدهد.
بلو، پسر نوجوانی است که پدرش را از دست داده است و با مادر و خواهرش، جس زندگی میکند. او بنا به تشخیص خانم مشاور مدرسه قادر است افکار و احساسات خود را بهزیبایی به قلم بکشد و بدین گونه دردهایش را بیان کند. او هم چنین میکند، اما پس از مدتی به نظرش کار احمقانهای میآید. آنها را پاره میکند و سعی میکند همهی احساسات خود را در قالب داستانی به نام «وحشی» بنویسد. این داستان پر است از غلطهای املایی، اما بلو معتقد است به علت آن که کوچک است و سنی ندارد، مشکلی نیست.
آلموند جوایزی همچون کارنگی و داوران ویتبرد را دریافت کرده است که سهم چشمگیر و ویژهی «اسکلیک» را در ادبیات کودکان نشان میدهد. رمانهای بعدی او نیز در سراسر دنیا با استقبال روبهرو شده است. او در سال ۲۰۱۰ جایزهی هانس کریستین اندرسن را برد. نسخهی اصلی این کتاب در سال ۲۰۰۸ منتشر شده است. مخاطبان اصلی این کتاب، کودکان گروه سنی ج هستند. پیش از شروع داستان، این جمله در کتاب درج شده است.
وحشی را انتشارات ققنوس و آفرینگان با ترجمهی نسرین وکیلی منتشر کردهاند.
فروغ فرهی
موضوع(ها):
داستانهای تخیلی
خشونت در کودکان
کودکان و خشونت
ارسال دیدگاه