«جووانی گوارسکی» نویسنده، روزنامهنگار، کاریکاتوریست و طنزپرداز ایتالیایی. او در خلال جنگ جهانی دوم در مجلههای مختلفی به انتقاد از دولت موسولینی پرداخت و سال 1954 به اتهام افترا بازداشت و چند ماه بعد آزاد شد.
این مجموعه چهار داستان در چهار جلد است که تاریخ نوشتن و انتشارشان مربوط به یک زمان نیست.
ماجراهای این مجموعه جایی در درهی رودِ پو اتفاق میافتد که تنها رود مهم ایتالیاست. داستانها در یک دهکده، یک «دنیای کوچک» در دوران پس از جنگ جهانی دوم رخ میدهند. این مجموعه داستانها برخی از تقابلهای اجتماعی حاد آن دوره، از قبیل تقابل کهنه و نو، یا تقابل کلیسا و ایدئولوژی چپ را تصویر میکردند و نیز به دلیل طنز نیرومند داستانها و سرزندگی و جذابیت شخصیتها، خوانندگان بسیاری یافتند.
دهکده سمبل جامعه است و دو شخصیت داستان دن کامیلو کشیش و پپونه شهردار هستند که آنها نیز نماد دو قشر فراگیر جامعهاند. شما با خواندن این کتاب میتوانید به راحتی شخصیتهای داستان را با شخصیتهای واقعی موجود در جامعه جایگزین کنید. هر دو شخصیت خشن و در عین حال خوشقلب، قوی و بسیار لجباز هستند. دن کامیلو، باهوش و زیرک و مؤمن ولی پپونه کم سواد، مکار و بااراده است. تفکرات این دو فرد کاملاً متفاوت است و دائماً با هم درگیرند. این داستان شخصیت سومی هم دارد، مجسمهی مسیح که وظیفهی ارشاد دن کامیلو را برعهده دارد، شخصیت سوم این داستان است. چیزی که داستان را جذاب و خواندنی میکند، تقابل این دو فرد با هم و پایانهای جالب و انساندوستانه این درگیریهاست. این مجموعه شامل داستانهای دنیای کوچک دن کامیلو، دن کامیلو و پسر ناخلف، دن کامیلو بر سر دو راهی، دن کامیلو و شیطان.
در کتاب حاضر، ميانههای دهه شصت ميلادی است و دن کاميلو و پپونه هردو پا به سن گذاشتهاند. دن کاميلو با کشيش جوانی دستوپنجه نرم میکند که واتيکان فرستاده تا کليسای او را با دنيای نوين هماهنگ کند و پپونه که حزبش هنوز در قدرت است درگير با زوج جوان داروساز و پزشکی است که به دهکده آمدهاند و افکار راديکال و مائوئيستی دارند. از سوی ديگر هر دو با نسل جوان و سرکشی دست به گريباناند که ازقضا پسر موبلند پپونه و خواهرزادهی سرکش و مهارناپذير دن کاميلو نمايندهی دو گروه متخاصم آنهايند.
هر چهار جلد این کتابها در ایران توسط نشر مرکز و با ترجمههای «مرجان رضایی» و «جمشید ارجمند» منتشر شده است.
موضوع(ها):
داستانهای ایتالیایی - قرن ۲۰م.
ارسال دیدگاه