فیلتر کتاب

(نوشتن یک کلمه از عنوان کافیست)

لک لک بوک

برترین کاربران کتاب

لذات فلسفه

علوم انسانی

مترجم : عباس زریاب خوئی

"ویل دورانت" مورخ آمریکایی‌‌ است که علاقه مندان به فلسفه با چند جلدی تاریخ فلسفه و علاقه مندان به تاریخ با چند جلدی تاریخ تمدن با او آشنا هستند و در این کتاب بیشتر ذائقه خود را به صفحه کتاب آورده است. ویل دورانت از معدود مورخان دنیا است که علاوه بر اطلاعات جامع، قلم بسیار شیوایی دارد و در هنگام نوشتن از صنایع‌ ادبی‌ زیادی استفاده می‌‌کند. در کنار "دنیای سوفی" این کتاب از معدود کتاب‌های است که حتی کسانی‌ که مخاطب خاص فلسفه نیستند هم با آن ارتباط بر قرار می‌‌کنند.
ویل دورانت در این کتاب از کاربردهای فلسفه در زندگی گفته است. این که در زندگی اجتماعی و خانوادگی می شود از فلسفه استفاده کرد و مثلا در جر و بحث ها پیروز شد و این که در زندگی شخصی، چطور می شود از مسائل فلسفی لذت برد و با آن ها خود را سرگرم کرد.

این کتاب در کمترین حجم ممکن، مطالب کافی برای تفهیم هر بحث را دارد. این کتاب از بسیاری جهات یک اثر بی نظیر است. چرا که با در بر داشتن مباحثی از طیف گسترده ای از علوم انسانی، چون فلسفه، جامعه شناسی، روانشناسی و... تغییراتی بنیادی را در نوع نگرش خواننده به اصل زندگی، جهان اطراف و اصول حاکم بر جامعه و روابط انسانی ایجاد می کند.

بخش‌های ششم و هشتم که به صورت یک گفتگو هستند از بخش‌های جذاب کتاب است که مانند یک میزگرد روایت می‌‌شود و در آن شخصیت‌های مهم از عقاید خود می‌‌گویند.

در پایان بخشی از کتاب را که در ابتدای آن با عنوان "دعوت" آمده است نقل می کنم:
"این کتاب تلاشی است برای رسیدن به فلسفه‌ای متناسب و هماهنگ با زندگی. در این کتاب، در مسائل فلسفی همان کوششی به کار برده می‌شود که در کتاب "تاریخ فلسفه" برای شخصیت ها و طریقه‌های فلاسفه بزرگ به کار رفت تا آنان را با گفتاری روشن به فهم نزدیک سازد و با تطبیق ایشان با زمان ما، به آنان زندگی بخشد. در اینجا از قصه‌ها و نکات و لطایف نوابغ که بار ما را در آنجا سبک می‌کرد، اثری نخواهد بود، ولی شاید با نزدیک‌تر شدن به چیزهایی که در این روزها به زندگی ما بیشتر وابسته است، این نقص را جبران کنیم، زیرا موضوع بحث در اینجا خود ما هستیم.
رفتار و عقیده انسانی در زمان حال در معرض تغییراتی عمیق‌ تر و ناراحت‌ کننده‌ تر از تغییراتی است که پس از ظهور فلسفه و ثروت در یونان و پایان دادن به دین قدیم یونانیان تاکنون صورت گرفته است. امروز دوباره عصر سقراط است. زندگی اخلاقی ما با انحلال عادات و عقاید قدیم در معرض تهدید است و زندگی عقلانی ما در سرعت و گسترش است. همه اعمال و اندیشه‌های ما تازه و در مرحله آزمایش است و هنوز چیزی محقق و مستقر نگشته است ..."

علی محمدی (کارشناس ارشد روان شناسی)



ویل دورانت
ویل دورانت ویلیام جیمز دورانت (به انگلیسی: William James Durant) (زادهٔ ۵ نوامبر ۱۸۸۵ ـ مرگ ۷ نوامبر ۱۹۸۱)، فیلسوف، تاریخنگار و نویسندهٔ آمریکایی بود.

کتاب های مشابه