قلعه حیوانات (Animal farm)
رمان «قلعه حیوانات» با نام اصلی «مزرعه حیوانات»، رمانی طنزآمیز و سمبولیک به قلم جورج اوروِل نویسنده توانمند انگلیسی است. این کتاب برای اولین بار در سال 1945(دوران جنگ جهانی دوم) منتشر شد و در اواخر دهه 1950 میلادی به شهرت رسید. ترجمه های مختلفی از این رمان در بازار کتاب ایران موجود است، اما اولین ترجمه به کوشش امیر امیرشاهی صورت گرفته و در سال 1348 توسط موسسه انتشارات فرانکلین منتشر شده است.
قلعه حیوانات داستان نمادینی از انقلاب کارگری بر ضد نظام سرمایهداری است. در این رمان داستان از شبی آغاز می شود که میجر پیر، خوکِ مورداحترام حیوانات مزرعه به سبب رویای عجیبی که در شب قبل دیده است اهالی مزرعه را دور هم جمع میکند و برای آنها از ظلمهای نوعبشر به حیوانات میگوید و آنها را تشویق به برپایی انقلابی علیه انسانها میکند و... .
اورول در طی جنگ داخلی اسپانیا با رمان قلعه حیوانات، استبداد طبقه حاکم شوروی را مورد انتقاد قرار داد. او در این رمان پادآرمانشهری (ویرانشهر) را به تصویر میکشد که در آن قدرت و جاهطلبی حاکمان توتالیتر، آرمانهای ناب انقلابی را به فساد کشانده است و طبقه کارگر همچنان زیر ظلم و استبداد شرایط سختی را تجربه میکنند؛ قشری که به امید آیندهای بهتر علیه نظام سرمایهداری انقلاب کرده بودند. اورول در این رمان، بارها با استفاده از واژه «رفیق» مستقیما به حکومتهای چپگرا و کمونیسم اشاره میکند.
اورول درباره منشا الهام خود برای نوشتن این رمان چنین میگوید: «روزی پسر کوچکی را دیدم که سوار بر اسب درشت هیکلی بود و با ضربههای شلاق، اسب را تحت فرمان خود گرفته بود. این باعث شد به فکر فرو روم که اگر روزی حیوانات از قدرت خود آگاه شوند، ما انسانها قادر به مقاومت دربرابر آنها نخواهیم بود و به دنبال این فکر، به نحوه برخورد انسانها با حیوانات و شباهت آن با رفتار طبقه مرفه با افراد طبقه پایین جامعه فکر کردم».
بدون شک با خواندن این رمان نبوغ جورج اورول را تحسین خواهید کرد.
زیبا حیدری
داستانهای انگلیسی - قرن 20م.
ارسال دیدگاه
Sepid
به نظر من کتاب قلعه حیوانات(مزرعه حیوانات) ،کتابی فوق العاده بی نظیر به قلم جورج اورول است. من شخصا از خواندن این کتاب به شدت لذت بردم و خواندن آن را به همه کسانی که میشناختم پیشنهاد دادم.کتابی که با وجود حجم کم، سرشار از مفهوم و جملات ناب است . به دلیل همین کم حجم بودن، وقت زیادی از کسانی که زیاد اهل مطالعه نیستند، نمیگیرد.
1398-12-11Sepid
همیشه خوک ها تصمیم می گرفتند، سایر حیوانات هرگز نمی توانستند تصمیمی اتخاذ کنند، ولی رای دادن را یاد گرفته بودند....
1398-12-11همه حیوانات باهم برابرند اما بعضی حیوانات برابر ترند.