تولد : سعید بیابانکی متولد چهارم مهر ۱۳۴۷ در خمینیشهر (سده سابق) در استان اصفهان شاعر ایرانی است.
بیابانکی شاعری را از سال ۱۳۶۲ در سن ۱۵ سالگی به تشویقاصغر حاج حیدری شاعر سدهی که مستخدم مدرسه بود آغاز کرد و به تدریج با ورود به انجمن ادبی سروش و انجمن ادبی صائب اصفهان در محضر استادانی چون صاعد اصفهانی، خسرو احتشامی، محمد مستقیمی و خلیل بلدی تلمذ کرد.
اولین کتاب شعر او با نام ردپایی بر برف در سال ۶۹ توسط حوزه هنری منتشر شد که در مقدمه کتاب ادبیات ایران را به تولد شاعری صاحب ذوق با طبعی لطیف بشارت داده بود؛ ولی شهرت بیابانکی به عنوان یک شاعر صاحب سبک با زبانی محکم در سال ۱۳۷۶ با انتشار کتاب نیمی از خورشید اتفاق افتاد… این کتاب بیابانکی را به عنوان شاعری با زبان خاص و متفاوت به شعر ایران معرفی کرد.
بیابانکی تحصیلات خود را در سال ۱۳۷۲ رشته کامپیوتر در دانشگاه اصفهان به پایان رساند؛ و در سال ۱۳۸۸ نیز از دانشگاه اصفهان نشان درجه یک طلایی دریافت کرد. این نشان به کسانی داده میشود که در حوزههای علمی و فرهنگی به جایگاه شایستهای در کشور رسیده باشند.برخی از آثار این شاعر توسط خوانندگانی مثل: علیرضا افتخاری، حسام الدین سراج، حجت اشرف زاده، مجید اخشابی، حمید غلامعلی اجرا شدهاست.
بیابانکی نخستین کتاب شعر خود را در سال ۱۳۶۹ منتشر کرد. او در قالب کلاسیک فارسی شعر میسراید. وی در حوزه شعر و نثر طنز نیز چهار مجموعه مستقل دارد.[۱] شعری از او به نام زنده رود در کتاب فارسی سوم راهنمایی به چاپ رسید.[۱۱]
به نوشته هاشم کرونی، در آثار بیابانکی کشمکش درونی، افسوس و دریغ مشاهده میشود. از ویژگیهای آن این است که احساس زندگی و بازندگی را با هم میآمیزد. او شهرت بیابانکی را ناشی از «سرودههای دلنشین مذهبیاش» و شعرهای وی را دارای قابلیتهای فراوان تکنیکی و زبانی میداند.
بیابانکی در قالبهای سنتی و سپید شعرهای زیادی دارد؛ ولی در قالب غزل و چارپاره آثار قابل توجه تری خلق کردهاست. چارپارههای او به تعبیر منتقدان از نمونههای برتر چارپاره در سالهای پس از انقلاب است. علی موسوی گرمارودی معتقد است چارپارههای بیابانکی در کتاب سنگچین از بهترین چارپارههای شاعران دهه چهل و پنجاه به مراتب بهتر است. در چارپارههای بیابانکی به مفاهیمی مثل عشق، مذهب زندگی شهدا مسایل اجتماعی و تاریخی و احیای خرده فرهنگها پرداخته شدهاست. بیابانکی در زمینه شعرهای عاشقانه آیینی و اجتماعی و طنز آثار مشهوری دارد که در حافظه خیلیها جای گرفتهاست.
جوایز
۱. برنده جایزه کتاب فصل بابت کتاب سنگچین
۲. نامزد جایزه کتاب سال بابت کتاب سنگچین
۳. برگزیده سومین جشنواره شعر فجر
آثار
۱. رد پایی بر برف
۲. نیمی از خورشید
۳. نه ترنجی، نه اناری
۴. نامههای کوفی
۵. یلدا
۶. هی شعر تر انگیزد
۷. سکته ملیح
۸. چقدر پنجره
۹. جامهدران
۱۰. لبخندهای مستند
۱۱. سنگچین
ارسال دیدگاه