تولد : دكتر حسين وحيدي (متولد ١٣١٠) در شهر همدان است.
پدرش «محمود وحيدی»، وكيل دادگستری بود. تحصيلاتش را تا پنجم متوسطه در همدان به پايان رساند، سپس برای ادامه تحصيلات متوسطه در رشته ادبی به تهران آمد. پس از گذراندن دورهی متوسطه براي ادامه تحصيل به دانشگاه تهران رفت و در رشتهی حقوق از اين دانشگاه ليسانس گرفت. از همين دانشگاه دكتری اقتصادش را گرفت و سپس بعنوان استاد اقتصاد در مدرسه عالی بازرگانی مشغول به تدريس شد.
در همدان با «اردشير يگانگی» صاحب كارخانه چرم سازی همدان و از زرتشتیان سرشناس ایران آشنا می شود و از طریق وی به دین و فرهنگ زرتشتی آشنا می شود.
در تهران براي آشنايی بيشتر با دين و فرهنگ زرتشتي نزد روانشاد «موبد رستم شهزادي» ميرود و اين پاكمرد بزرگ، با محبت و گشادهرويي پذيراي او ميشود و تعداد زيادي كتاب براي پژوهش در اختيارش ميگذارد. او كه در فكر آموختن زبان اوستايي بود به نزد زندهياد «سرگرد مراد اورنگ» ميرود و مقدمات زبان اوستايي را در نزد ايشان فرا ميگيرد... حسين وحيدي در حوزهي زبان اوستايي دست به پژوهشهاي گستردهاي ميزند و در اين راه از نوشتارهاي بسياري از اوستاشناسان داخلي و خارجي به ويژه از ترجمهي گاتها روانشاد «دستور فيروز آذرگشسب» بهرهي فراوان ميبرد. سپس تصميم به ترجمه سرودهاي مينوي گاتها، از اوستايي به فارسي ميگيرد. پس از ترجمه گاتها، كتاب داستان گونهاي از زندگي اشوزرتشت، بنام «شهر روشن زرتشت» مينويسد و آرمانشهر اشوزرتشت را بهصورت پنداري در آن كتاب ترسيم ميكند.
حسين وحيدي كتاب سپند «خردهاوستا» را نيز به فارسي ترجمه كرده است. اين ترجمه بههمراه متن ديندبيره و آوانويسي خردهاوستا از زندهياد «موبد رشيد شهمردان» به چاپ رسيد. اين كتاب خردهاوستا در سالهاي واپسين، بهدست فرزانهي گرانمايه «موبد مهربان فيروزگري» مورد بازنگري قرار گرفته و برخي اشتباههاي چاپي و افتادگيهاي راهيافته در آن درست شده است.
آثار
1. شهر روشن زرتشت در گزارش گاتها
2. گاتها: سرودهای مینوی زرتشت
3. خرده اوستا
4. و ...
ارسال دیدگاه