فیلتر نویسنده

(نوشتن یک کلمه از عنوان کافیست)

لک لک بوک

برترین کاربران نویسنده

میرجلال‌الدین کزازی

صفحات اجتماعی

میرجلال‌الدین کزازی

تولد : میرجلال‌الدین کَزّازی، متولد۲۸ دی ۱۳۲۷ در کرمانشاه، استادِ دانشگاه، نویسنده، مترجم، شاهنامه‌پژوه و پژوهشگرِ برجسته‌ی ایرانی در زبان و ادب فارسی است.

میرجلال‌الدین کزّازی در ۲۸ دی ۱۳۲۷ در کرمانشاه و در خانواده‌ای اصالتاً اهل روستای کزاز در استان مرکزی به دنیا آمد که برای ساخت حوزه علمیه به کرمانشاه مهاجرت کرده بودند. جلال‌الدین کزازی از همان دورانِ کودکی به فرهنگ و ادبیات ایران علاقه‌ی زیادی نشان می‌داد.
دوره‌ی دبستان را در مدرسه آلیانس کرمانشاه گذرانید و از سالیان دانش‌آموزی با زبان و ادبِ فرانسوی آشنایی یافت. سپس دوره‌ی دبیرستان را در مدرسه رازی به فرجام آورد و آنگاه برای ادامه‌ی تحصیل در رشته‌ی زبان و ادب فارسی به تهران آمد
کزّازی در دانشکده ادبیات فارسی و علوم انسانی دانشگاه تهران دوره‌های گوناگون آموزشی را سپری کرد. وی در سال ۱۳۵۱ خورشیدی مدرک کارشناسی در رشته‌ی زبان و ادب فارسی از دانشگاه تهران را به دست آورد و به سال ۱۳۷۱، پایان‌نامه‌ی دکترای خود را با نامِ نمادشناسی در شاهنامه نوشت

وی هم‌اینک عضو هیئت‌علمی در دانشکده‌ی ادبیّاتِ فارسی و زبان‌های خارجی وابسته به دانشگاه علامه طباطبایی است. او افزون بر زبان فرانسوی که از سالیان خردی با آن آشنایی یافته‌است، با زبان‌های اسپانیایی و آلمانی و انگلیسی نیز آشناست و تاکنون ده‌ها کتاب و نزدیک به سیصد مقاله نوشته‌است و در همایش‌ها و بزم‌های علمی و فرهنگی بسیاری در ایران و کشورهای دیگر سخنرانی کرده‌است.
وی از سال ۱۳۷۶ تا ۱۳۷۹ به آموزگاری ایران‌شناسی و زبان فارسی در اسپانیا سرگرم بوده‌است.
او از سال‌های نوجوانی، نوشتن و سرودن را آغاز کرد و در همان سال‌ها با هفته‌نامه‌های کرمانشاه همکاری داشته و آثار خود را در آن‌ها به چاپ می‌رسانید. هم‌اکنون نیز گه گاه شعر می‌سراید و نام هنری‌اش در شاعری زُروان است. گفتنی است، وی در سخن گفتن، هرگز واژه‌های عربی را به کار نمی‌گیرد.
ترجمه‌ی او از انه‌اید ویرژیل به فارسی، برنده‌ی جایزه‌ی کتاب سال ۱۳۶۹ شده‌است؛ همچنین تألیف او با نامِ نامه باستان برپایه شاهنامه که تاکنون ۱۰ جلد آن به چاپ رسیده‌است، رتبه‌ی نخستین پژوهش‌های بنیادین در جشنواره بین‌المللی خوارزمی را به دست آورده‌است.


آثار
1. از گونه‌ای دیگر
2. دُر دریای دری
3. رخسار صبح
4. زیباشناسی سخن پارسی
5. بیکران سبز
6. مازهای راز
7. زیباشناسی سخن پارسی

و ...