فیلتر نویسنده

(نوشتن یک کلمه از عنوان کافیست)

لک لک بوک

برترین کاربران نویسنده

سهراب سپهری

سهراب سپهری

تولد : سهراب سپهری شاعر، نویسنده و نقاش اهل ایران ۱۵ مهرماه ۱۳۰۷، در کاشان، به دنیا آمد.

سهراب سپهری از مهم ترین شاعران شعر نیمایی در ایران است. علاوه بر آثار سهراب سپهری در حوزه شعر و نویسندگی، نقاشی‌های بسیاری نیز از وی به جای مانده است.
سهراب سپهری در دوره‌ی ابتدایی در دبستان خیام کاشان درس خواند. دوران متوسطه برای سهراب سپهری در دبیرستان پهلوی کاشان گذشت و پس از فارغ‌التحصیلی در دوره‌ی دوساله‌ی دانشسرای مقدماتی پسران در اداره‌ی فرهنگ کاشان استخدام شد.
سهراب سپهری در شهریور ۱۳۲۷ در امتحانات ششم ادبی شرکت کرد و به وسیله آن، دیپلم دوره‌ی دبیرستان خود را گرفت. سپس به تهران آمد و در دانشکده‌ی هنرهای زیبای دانشگاه تهران به تحصیل پرداخت و همزمان به استخدام شرکت نفت در تهران درآمد و پس از ۸ ماه استعفا داد.
سهراب سپهری در سال ۱۳۳۰ نخستین مجموعه‌ی شعر نیمایی خود را با نام «مرگ رنگ» منتشر کرد. در سال ۱۳۳۲ از دانشکده هنرهای زیبا فارغ التحصیل شد و به دریافت نشان درجه‌ی اول علمی نائل آمد. در همین سال در چند نمایشگاه نقاشی در تهران شرکت کرد و نیز دومین مجموعه‌ی اشعار خود را با عنوان «زندگی خواب‌ها» منتشر کرد.
سهراب سپهری در آذر ۱۳۳۳ در اداره‌ی کل هنرهای زیبا (فرهنگ و هنر) در قسمت موزه‌ها شروع به کار کرد و در هنرستان‌های هنرهای زیبا نیز به تدریس می‌پرداخت. در مهر ۱۳۳۴ ترجمه‌ی اشعار ژاپنی از وی در مجله‌ی «سخن» به چاپ رسید.
در مرداد ۱۳۳۶ از راه زمینی به کشورهای اروپایی سفر کرد و به پاریس و لندن رفت. ضمناً در مدرسه‌ی هنرهای زیبای پاریس در رشته‌ی لیتوگرافی نام‌نویسی کرد. وی همچنین کارهای هنری خود را در نمایشگاه‌ها به معرض نمایش گذاشت.
سهراب سپهری مدتی در اداره‌ی کل اطلاعات وزارت کشاورزی با سمت سرپرست سازمان سمعی و بصری در سال ۱۳۳۷ مشغول به کار شد. از مهر ۱۳۴۰ نیز شروع به تدریس در هنرکده‌ی هنرهای تزئینی تهران کرد. در اسفند همین سال بود که از کلیه‌ی مشاغل دولتی کناره‌گیری کرد.
سهراب سپهری در غروب اول اردیبهشت سال ۱۳۵۹ در بیمارستان پارس تهران به علت ابتلا به بیماری سرطان خون درگذشت. صحن امامزاده سلطان علی، روستای مشهد اردهال واقع در اطراف کاشان میزبان ابدی سهراب گردید.
سهراب در آغاز کار شاعری تحت تأثیر اشعار نیمایوشیج بود و این تأثیر در «مرگ رنگ» به خوبی قابل‌مشاهده است. با گذشت زمان، سبک سهراب سپهری دچار تغییراتی شد و شعرش با دیگر شاعران هم‌دوره خود، متمایز شد.

آثار
۱. مجموعه اشعار
۲. هشت کتاب:مرگ رنگ
۳. زندگی خواب‌ها
۴. آوار آفتاب
۵. شرق اندوه
۶. صدای پای آب
۷. مسافر
۸. حجم سبز
۹. ما هیچ، ما نگاه
۱۰. اتاق آبی

نوشته ای از سهراب سپهری

پدرم وقتی مرد، پاسبان‌ها همه شاعر بودند، مرد بقال از من پرسید چند من خربزه می‌خواهی، من از او پرسیدم: دل خوش، سیری چند؟

کتاب های سهراب سپهری