«رزیتا خاتون» اثری شنیدنی از «سید مهدی شجاعی» است. مطالب این کتاب، که در ماهنامهی نیستان و بین سالهای ۷۴ و ۷۷ به چاپ رسیده، حاوی پیامهای اجتماعی و سیاسی زیادی است.
رزیتا خاتون در قالب مصاحبهای ساختگی با یکی از زنان فمینیست و غربزده، در دههی ۷۰ نوشته شده است. در این مصاحبهها، به مسائل اجتماعی و سیاسی روز پرداخته میشود. این مطالب، تصویر جامعی از فضای فکری ایران در این دهه را نشان میدهد.
سید مهدی شجاعی با استفاده از قلم خاص خود، واقعیتها را هرچند ناخوشایند، اما به همان شکلی هست، نشان داده است. واکنشهای برخی مقامات سیاسی و اجتماعی به این مطالب تا حدی بود که درنهایت شجاعی تصمیم گرفت نشریهی نیستان را تعطیل کند. متن دفاعیهی شجاعی در دادگاهی که علیه نیستان تشکیل شده بود و مصاحبههای بعدی او، در انتهای همین کتاب آمده است. سخنرانی شجاعی در این جلسه، یکی از تاثیرگذارترین و ماندگارترین حرفهایی است که تاکنون از زبان یک نویسنده و ناشر گفته شده است.
شجاعی از طنز بهعنوان دارویی تلخ، برای مداوای دردهای جامعه استفاده میکند. او در کتاب صوتی رزیتا خاتون، توانسته طنز سیاه تاملبرانگیزی خلق کند، تا شاید بتواند برخی افکار نادرست رایج در جامعه را متحول کند. او با صراحت و صداقت واقعیتهایی را بیان میکند، که شاید پیش از این کمتر گفته و شنیده شده باشد.
سید مهدی شجاعی، روزنامهنگار و نویسندهای است، که کتابها و فیلمنامههای زیادی نوشته است. او پس از تعطیلی نشریهی نیستان و بهنشانهی اعتراض، رسما بیان کرد که دیگر مجلهای منتشر نخواهد کرد. او در نظرسنجی صداوسیما در سال ۹۲، به عنوان محبوبترین نویسنده از نگاه مخاطبان انتخاب شد.
ارسال دیدگاه