کتاب سه شنبه ها با موری ازجمله آثار ادبیات غیرداستانی است که میچ آلبوم، نویسندهی آمریکایی آن را به رشتهی تحریر درآورده است. میچ آلبوم در این کتاب خاطرات خود با استادش موری شوارتز را در خلال سالهای تحصیل و پس از آن و زمانی که استاد به بیماری لاعلاج دچار میشود بازگو میکند. پیر فرزانه، راهنما، مرشد یا به قول غربیها منتور همان کسی که در کتابها و افسانهها زیاده دربارهاش خوانده یا شنیدهایم. کسی که دست تقدیر بر سر راه قهرمان قصه قرارش میدهد و برای سؤالات اساسی او پیرامون زندگی و مافیها همیشه عمیقترین و دقیقترین پاسخها را در آستین دارد. همان کسی که هوشمندانه قهرمان قصهی ما را به چالش میکشد تا از بین تمام روزمرگیها و تاریکیهای دنیای اطرافش و دغدغهمندیهای عوامالناس فاصله بگیرد و بهدنبال مسیر سلوک خود باشد. شاید بگویید این موهبت همیشه نصیب شخصیتهای خیالی همین داستانها و افسانهها و فیلمهاست؛ اما همیشه هم چنین نیست! میچ آلبوم یکی از آن آدمهای خوششانسی است که توانست در دنیای واقعی منتورش را بیاید و تا آخرین لحظات حیاتِ او در مکتبش شاگردی کند. کتاب «سه شنبه ها با موری» به قلم میچ آلبوم نخستین بار در سال ۱۹۹۷ منتشر شد. موضوع کتاب مربوط به رابطهی میچ با استاد بیمارش موری شوارتز است. پیشینهی این دوستی به دوران دانشجویی میچ در دانشگاه براندیس و شرکت در کلاسهای درس روانشناسی اجتماعی موری برمیگردد. حالا میچ وارد دههی چهلم زندگی خود شده و موری نیز به دلیل ابتلا به نوعی بیماری که باعث از کار افتادن تدریجی اعضای بدنش میشود خود را برای مرگ آماده میکند. اما از آنجا که عمیقا و ذاتا به معلمی عشق میورزد حتی تا واپسین لحظات عمرش شاگرد خود را رها نمیکند و هر سهشنبه در اتاقش برای او کلاسِ درسِ زندگی برپا میکند. گفتوگوهای میچ و موری پیرامون موضوعاتی همچون جهان، افسوسها و حسرتها، مرگ، خانواده، ازدواج و بخشش در این کتاب جمعآوری شده است. قسمتهایی از متن کتاب «میچ، فرهنگ ما تو را تشویق نمیکند به این مقولات فکر کنی، مگر اینکه وقت مردنت رسیده باشد. بهشدت درگیر مسائلی از قبیل شغل، خانواده، کسب درآمد بهاندازهی کافی، پرداخت بدهی، خرید اتومبیل جدید، تعمیر رادیاتور شوفاژ و غیره هستیم. درگیر میلیونها کار جزئی بیمقدار هستیم تا روزگارمان بگذرد. در این شرایط چگونه عادت کنیم که عقب بایستیم، به زندگیمان نگاه کنیم و بپرسیم که آیا زندگی یعنی همین؟ همهاش همین است؟ آیا همهی آن چیزی است که من می خواهم؟ گمشدهای در این میان وجود ندارد؟ لحظهای به سکوت گذشت. به کسی نیاز دارید که شما را در این مسیرتان راهنمایی کند. خود به خود این اتفاق نمیافتد.»
ارسال دیدگاه
Mahsa
یکی از بهترین ، جذاب ترین ، تامل انگیز و زیبا ترین کتابی بود که در طول زندگی خود مطالعه کردم . زمانی شروع به خواندن این کتاب کردم که از حال روحی مناسبی برخوردار نبودم اما این کتاب با نثر روان میچ آلبوم ، مرا از انزوای خود رها کرد . شاید یکی از بهترین نکته ها که مرا مجذوب این کتاب کرد ، نگاهی نو و جالب به پدیده مرگ است و حقیقتی که قبول کردنش بسیار زیبا و آسانتر از حذر کردن از آن است
1398-11-27PacificOcean
انواع و اقسام کارهارهایی را انجام بده که از قلبت بر می آیند وقتی که اعمالت ریشه در قلب تو دارند، احساس رضایت خواهی کرد، حسادت نمی کنی، حسرت اموال دیگران را نمی خوری. تمام وجودت انباشته از عکس العمل های خودت خواهد شد. (صفحه ۱۷۹)
1398-12-13Venoos
اگر میخواهی برای آدمهای طبقه بالا پز بدهی زحمت نکش. آنها همیشه به نظر حقارت نگاهت میکنند. اگر هم میخواهی برای زیر دستهایت پز بدهی باز هم زحمت نکش چون فقط حسودی شان را تحریک میکنی. این نوع شخصیت کاذب تو را به جایی نمیرساند. فقط قلب باز است که به تو اجازه میدهد در چشم همه یک جور باشی.
1398-12-05بعضی وقتها آدم نمیتواند به چشمهایش اعتماد کند.
Mahsa
تنها راه معنی دادن به زندگی این است که خود را وقف دوست داشتن دیگران بکنی .
1398-11-27سه شنبه ها با موری ((یک مرد پیر و یک مرد جوان و راز زندگی)) اثر میچ آلبوم که نخستین بار در سال ۱۹۹۷ در آمریکا به چاپ رسید ، در بین عامه مرد و در ملیت های مختلف از جمله ایران ، یکی از ارزشمند و معنا دار ترین کتابهای نوشته شده در زمینه روانشناسی و فلسفه است که با مهارت خاص و قابل تقدیر میچ که در نوشتن این اثرِ بی نظیر شرح داده است ، باعث شده هر خواننده ای نه تنها با یک بار خواندن این کتاب ، بلکه با بارها بازخوانی نیز به رازهای جالبتری دست یابد .
کتاب مذکور ، معنا و کشف جدیدی را در فلسفه به دنیا ثابت کرد ؛ کشفی که تنها با درک کردن رابطه بسیار صمیمی میچ و موری و سخنان حیرت انگیز این استاد پیر که در شرایطی عجیب به زبان میاورد صورت گرفتنی است .
حقیقت این کتاب در این ماجراست که میچ ، دانشجو و دوست قدیمی موری پس از فارق التحصیلی و خداحافظی از استاد پیرش موری، به نقاط مختلف سفر میکند تا شغل مناسبش را بیابد .
سرانجام با گذشت شانزده سال ، زمانی که او اعتبار و ثروت زیادی کسب کرده است ، استاد قدیمیش موری را، به طور اتفاقی در برنامه راه شب میبیند که بسیار نحیف و بیمار شده است .
گویا موری از بیماری ای ال سی که نابود کننده سلول های عصبی بدن است رنج می برد و تنها یک سال تا مرگ او باقی مانده است .
او به ملاقات استادش می شتابد و از آن پس چهارده سه شنبه را با بهترین مربی دنیا کلاس درس زندگی را در تخت اتاق مطالعه و با بدن بی جان موری که هر روز ضعیف تر از روز قبل می شود میگذراند .
کلاس هایی که هر هفته با موضوع جالبی مثل خانواده ، عشق، پول ،مرگ و... و سخنان حیرت انگیز موری که سرشار از نشاط و عشق است همراه میشود .
این کتاب یکی از پر فروش ترین کتاب های قرن است که در بین توده مردم و حتی بسیاری از منتقدان تاثیر پذیری بسیاری دارد.
نقطه عطف این داستان با استاد جالبش، تنها انسانیت ، عشق و پذیرفتن حقیقت مرگ است .
این که در تمام مدت خواندن کتاب حس القا کننده در بسیاری از آدم ها، تنها پذیرفتن طبیعت مرگ و رسیدن به آرامش حقیقی است .
#مهسااحمدی_نوشت
zorbaa
زندگی یه استاد پیره که بستریه و شاگردش هر سه شنبه میره پیشش و با هم حرف میزنن. دیدگاههای جالبی رد و بدل میشه و نشون میده تجربه ها چقدر میتونه تاثیر بذاره رو دید آدما نسبت به زندگی. انگار یه فیلمم ازش ساختن.
1398-07-15mina_reader
همه میدانند خواهند مرد، اما آن را باور ندارند.
1398-07-10اگر باور داشتیم، کارها را طور دیگری انجام میدادیم
mina_reader
مهم ترین چیز در زندگی این است که یاد بگیریم، یک، چه گونه امواج عشق را بیرون بفرستیم، و دو، چه گونه امواج عشق را پذیرا باشیم.
1398-07-10mina_reader
انگار حالا که خودم هم دارم درد میکشم و رنج میبرم، احساس میکنم، بیش از پیش به مردمی نزدیک شدهام که آنها هم درد میکشند و رنج میبرند.
1398-07-10