فیلتر کتاب

(نوشتن یک کلمه از عنوان کافیست)

لک لک بوک

برترین کاربران کتاب

۱۹۸۴

ادبیات

مترجم : حمیدرضا بلوچ

۱۹۸۴، رمانی شناخته‌شده از جرج اورول (با نام اصلی اریک آرتور بلر) نویسنده مشهور انگلیسی است که اولین بار در سال ۱۹۴۹ منتشر شد، رمانی به شدت نبوغ‌آمیز که در رد نظام‌های تمامیت‌خواه (توتالی‌تر) و کمونیسم نوشته شده است. اورول پیش از نوشتن ۱۹۸۴ با کتاب‌های «روزهای برمه» و «قلعه حیوانات» بسیار مشهور شده بود اما با نوشتن این رمان جایگاه خود را در عرصه ادبیات، به عنوان استاد و نویسنده‌ای حرفه‌ای تثبیت کرد. مترجم‌های مختلفی در ایران، این کتاب را به فارسی برگردانده‌اند، ازجمله صالح حسینی (نشر نیلوفر)، حمیدرضا بلوچ (نشر مجید)، مریم فیروزبخت (انتشارات حکایتی دگر).
۱۹۸۴، به سبک پادآرمانشهر (ضداتوپیایی) نوشته شده است و روایتگر دنیای دهشتناکی است که دیکتاتوری تا مغز استخوان در آن نفوذ کرده است. در این رمان، اورول کل دنیا را به سه کشور بزرگ تقسیم کرده است: اوشنیا، اوراسیا، ایستیشیا. این سه کشور تحت حکومتی توتالیتر قرار دارند که تمام زندگی مردم را تا خصوصی‌ترین مسائل زندگیشان تحت نظارت و کنترل دارند. در این رمان تله اسکرین (صفحه سخنگو) نماد از بین بردن حریم شخصی است. این دستگاهِ جاسوسیِ حزب، در تمامی خانه‌ها نصب شده است و کوچکترین تغییر در چهره افراد را شناسایی می‌کند. هر تغییری در چهره و رفتار که نشانی از ناامیدی یا تنفر از حزب داشته باشد، فرد را به دردسر خواهد انداخت. تاجایی‌که ممکن است حزب او را به جرم «جنایت چهره» و «جنایت فکری» دستگیر کند! در این دنیای ترسناک شهروندان هم به سه دسته تقسیم شده‌اند: مردم کارگر، افراد عادی حزب و افراد رده بالای حزب. قهرمان داستان وینستون نام دارد که از افراد عادی حزب محسوب می‌شود. او مدتی است که به سیاست‌های حزب و برادر بزرگ (سردسته حزب) مشکوک است. روزی قانون‌شکنی می‌کند و با خرید یک دفترچه خاطرات، در گوشه‌ای از خانه و به دور از دید تله‌اسکرین، شروع به نوشتن افکارش می‌کند. افکاری که با این جمله آغار می‌شود: مرگ بر برادر بزرگ...
نوشته‌های اورول بسیار جسورانه و حیرت‌انگیز هستند. پیش‌بینی‌های او از حکم‌رانی یک نظام دیکتاتور و توتالیتر در دنیای امروز چندان دور از ذهن و غیرواقعی نیست. رمان‌های اورول سرشار از دغدغه‌های فکری انسانی و تقابل تمام تضادهای دنیوی مانند ترس و امید، حقیقت و دروغ و... است.
درباره رمان ۱۹۸۴ به اندازه یک کتاب می‌توان نوشت. بدون شک خواندن این کتاب دنیایی از حرف، سؤال و اندیشه را به ذهن‌تان سرازیر خواهد کرد و همین چالش‌هاست که ۱۹۸۴ را بسیار خواندنی کرده است.
زیبا حیدری

داستان‌های انگلیسی - قرن ۲۰م.



جورج اورول
جورج اورول اریک آرتور بلر با نامِ مستعار جُرج اوروِل (زادهٔ ۲۵ ژوئن ۱۹۰۳ – درگذشتهٔ ۲۱ ژانویه ۱۹۵۰) داستان‌نویس، روزنامه‌نگار، منتقدِ ادبی و شاعرِ انگلیسی بود.

کتاب صوتی

نوار
نوار
لینک خرید از نوار

قسمتی از کتاب

قدرت وسیله نیست بلکه هدف است. انسان یک دیکتاتوری ایجاد نمی کند که انقلاب را حفظ کند بلکه انقلاب برپا می کند که دیکتاتوری را به وجود بیاورد.