فیلتر کتاب

(نوشتن یک کلمه از عنوان کافیست)

لک لک بوک

برترین کاربران کتاب

دید و بازدید

ادبیات

مترجم :

«جلال آل احمد» روشنفکر، نویسنده، منتقد ادبی و مترجم ایرانی و همسر سیمین دانشور بود. آل ‌احمد در دهه‌ی چهل به شهرت رسید و در جنبش روشنفکری و نویسندگی ایران تأثیر بسزایی گذاشت. نویسندگانی چون نادر ابراهیمی و غلامحسین ساعدی از او تأثیر گرفتند. او با استفاده از دو عاملِ نثر کهن فارسی و نثر نویسندگان پیشرو فرانسوی به نثر گزارشگرگونه‌ی خاص خود دست یافت. آل ‌احمد در شکستن برخی از سنت‌های ادبی و قواعد دستور زبان فارسی شجاعتی کم‌نظیر داشت و این ویژگی در نامه‌های او به ‌اوج می‌رسد. در سال ۱۳۸۷ نخستین دوره‌ی جایزه‌ی ادبی جلال آل‌ احمد برگزار شد.

دید و بازدید نخستین مجموعه‌ی قصه و داستان آل ‌احمد است که در سال ۱۳۲۴ منتشر شد. این کتاب ابتدا شامل ده داستان کوتاه بود که در چاپ هفتم دوازده داستان کوتاه را دربرمی‌گیرد. نام کتاب برگرفته از اولین داستان کتاب است. متن این کتاب مانند سایر آثار جلال آل ‌احمد بسیار روان و ساده است و خواننده را تا انتهای کتاب با خود همراه می‌کند. آل احمد در هر دوازده داستان این کتاب به انتقاد وضعیت موجود دوره‌ی خود که کشور در هرج‌ومرج ناشی از هجوم بیگانگان استعمارگر و بعد از آن دست‌وپا می‌زند، می‌پردازد. در هریک از این داستان‌ها به دفاع از مردم ستمدیده و رنج‌کشیده‌ی دورانش توجه می‌کند و هر بار یکی از عوامل سرخوردگی ملت را گوشزد می‌کند. جلال در تمام این دوازده داستان همچون دیگر روشنفکران تحصیل‌کرده‌ی آن زمان به روشنگری و آگاهی مردم می‌پردازد.
دید و بازدید اولین داستان از این مجموعه است که جلال در آن به بهانه دید و بازدید سال نو و نوروز آدمهای مختلف جامعه را معرفی می‌کند. شرحی از دید و بازدیدهای یک جوان در عید نوروز دارد که ماجراهایی جالب برای او اتفاق می‌افتد. راوی داستان جوان شاعری است که در اولین دیدارش به دیدن یک استاد ادبیات می‌رود.
این کتاب توسط نشرهای مختلفی چون مجید، وزرا و فردوس منتشر شده است.
سودابه امیری

(ها):
داستان‌های کوتاه فارسی - قرن ۱۴
۱۳۶ صفحه - رقعی (شومیز) - چاپ ۴ - ۲۰۰ نسخه ISBN: ۹۷۸-۶۰۰-۷۴۳۶-۳۷-۰
تاریخ نشر:۹۷/۱۰/۰۹ قیمت :۱۵۰۰۰۰ ریال
كد دیویی:۸fa۳.۶۲ زبان كتاب:فارسی محل نشر:تهران - تهران



جلال آل احمد
جلال آل احمد جلال آل احمد روشنفکر، نویسنده، منتقد ادبی و مترجم ایرانی در ۱۱آذر ۱۳۰۲ در خانواده‌ای مذهبی در محلهٔ سیدنصرالدین شهر تهران به‌دنیا آمد.

قسمتی از کتاب

علیک سلام ننه جون - عیدت مبارک - صد سال به این سال‌ها. زیر سایه‌ی امان زمون، کربلای معلا، نجف اشرف. ننه جون مگه عیدی به شه و سالی به یاد و بره که این ورا پیدات به شه! چرا سری به این ننه جونت نمی‌زنی؟ ای بی‌غیرت، من که با شماها این‌قدر محبت دارم چرا شما پوس کلفتا به من محلی نمی ذارین؟ ننه جون خیلی خوش اومدی. چی به گم؟ من که بلد نیستم به شما فکلیا به گم: تربیک - چه می دونم - تبریک عرض می‌کنم. ما قدیمیا دیگه کجا این حرف‌ها رو بلد می شیم؟