پل بنجامین اُوستر (پل استر) نویسنده، شاعر و مترجم آمریکاییست که میتوان گفت در کتاب «خاطرات زمستان» (Winter Journal)، زندگینامهی خود را به شکل داستانی نوشته است. البته او پیش از این در دو کتاب دیگرش با نامهای «بخور و نمیر» و «اختراع انزوا» روایتهایی از زندگی حقیقی و شکستها و اشتباهاتش را آورده بود.
پل استر خاطرات زمستان را در ۶۵ سالگی، در دورهی پیری و به عبارتی زمستان زندگیاش نوشته و با توجه بیشتر به گذر زمان، ذهن و بدن را مورد واکاوی قرار داده است. او صرفاً به بیان خاطرات شخصی خود نپرداخته است، بلکه تجربههای زندگیاش را به کار گرفته تا یک رمان بنویسد. استر در این کتاب بدون توجه به اسلوب داستاننویسی، وقایعی را که در زندگیاش مؤثر بودهاند را به تصویر کشیده است. با این حال خود نویسنده در گفتگویی پس از انتشار خاطرات زمستان، بیان کرد که ۹۹ درصد از زندگیاش، هیچ انعکاسی در این کتاب نیافته است و این کتاب فقط در حد اشارتی کوتاه به حقایق زندگی او بوده که تصمیم به بیان کردنش داشته است. استر در روایت این کتاب از راوی دوم شخص (تو، شما) استفاده میکند تا این حس را در خواننده ایجاد کند که این داستان میتواند داستان زندگی خود او هم باشد.
در ایران نشر افق ناشر آثار پل استر است و علاوه بر خاطرات زمستان، «دیوانگی در بروکلین»، «شب پیشگویی»، «کشور آخرینها»، «هیولا (لویاتان(»، «سهگانهی نیویورک» و... را هم از این نویسنده و فیلمنامهنویس شهیر آمریکایی با ترجمهی خجسته کیهان روانهی بازار کرده است.
اکرم حیدری
داستانهای آمریکایی - قرن ۲۰م.
ارسال دیدگاه