معرفی دختر کشیش (A Clergyman's Daughter)
جورج اورول داستاننویس، روزنامهنگار، منتقد ادبی و شاعر انگلیسی بود و بیشتر به خاطر رمان «مزرعه حیوانات» شناخته شده است. کتاب «دختر کشیش» سال 1935 در لندن منتشر شده و بنا به گفته کریستوفر هیچنز، نویسندهی کتاب «چرا اورول مهم است»، اورول عنوان این کتاب را از بخشی از کتاب «اولیس» جیمز جویس انتخاب کرده است.
«دختر کشیش» داستانی انتقادی است که ساده روایت شده. این کتاب در ایران توسط ناشران و مترجمان مختلف منتشر شده است، از جمله: غلامحسین سالمی (بهجت)، مهدی افشار (گلبانگ، جامی)، محمدعلی جدیری (اختر، سومر نشر)، بهناز پیاده (مجید)، علی منیری (ناژ)، اشرف درخشسعادتمند (یاران)، مهشید مرادی البرزی (آزرمیدخت، پر)، نفیسه توکلی (نیک فرجام)، سعید گوهری راد (توسن دانش) و کیمیا مرادقلی (جمهوری).
شخصیت اصلی داستان، دوروتی دختر یک کشیش است که با تفکرات سخت و خشک مذهبی بزرگ شده. او سعی میکند با ایمان باشد و در عبادت سستی نمیکند، حتی سختیها، فقر و بیمسئولیتیهای پدرش را به دوش میکشد. بر اثر اتفاقی، دوروتی حافظهاش را از دست میدهد و گم میشود و همین مساله شرایط تهمتهای ناخوشایند اهالی دهکده به او را فراهم میکند. پدر دوروتی این حرفها را باور میکند و پس از بهبود او را به خانه راه نمیدهد. دوروتی پس از این اتفاق تجربیاتی کسب میکند و به بینش تازهای از زندگی دست مییابد...
کتاب فراز و فرود زندگی معنوی و دنیا رو به خوبی به تصویر کشیده است و در به چالش کشیدن ذهن انسان موفق عمل میکند.
سودابه امیری
داستانهای انگلیسی - قرن 20م.
۳۶۸ صفحه
ارسال دیدگاه