تولد : لوسی مود مونتگُمری متولد ۳۰ نوامبر ۱۸۷۴، که عموماً با نام ال. ام. مونتگمری (L.M. Montgomery) شناخته میشود، نویسنده معروف و خیال پرداز کانادایی بود که معمولاً برای نوجوانان شعر و داستان کوتاه مینوشت.وی در ۲۴ آوریل ۱۹۴۲ بر اثر ایست قلبی درگذشت.
لوسی در ۳۰ نوامبر ۱۸۷۴ در کلیفتون (نیو لاندن کنونی) واقع در جزیره پرنس ادوارد چشم به جهان گشود. او در ۲۱ ماهگی مادرش را در اثر بیماری سل از دست داد و پدرش که گرفتار حزن و اندوه مرگ همسر شده بود، حضانت او را به پدربزرگ و مادربزرگ مادریاش سپرد و در هفت سالگی او را ترک کرد و به پرینس آلبرت رفت. لوسی که ۷ سال بیشتر نداشت به کاوندیش رفت تا با پدربزرگ و مادربزرگش زندگی کند؛ آنها رفتار سختگیرانهای با او داشتند. لوسی علیرغم داشتن خویشاوندانی در آنجا، بسیاری از دوران کودکیاش را در تنهایی گذراند و همین تنهایی به خلق دوستان و دنیاهای خیالی و ذهنی او و در نهایت تقویت قوهی تخیلش کمک کرد.
او دوران آموزش ابتدایی را در کاوندیش گذراند، البته بهجز یکسال (۱۸۹۱–۱۸۹۰) که نزد پدر و نامادریاش به پرینس آلبرت بازگشت. در این زمان، لوسی اولین شعرش را به نام On Cape LeForce در مجلهی شارلوت در پرینس آلبرت منتشر کرد. او پس از یکسال به پرنس ادوارد بازگشت و پس از پایان تحصیلات پیشدانشگاهی در کاوندیش، به کالج پرنس ولز در شارلوت تاون وارد شد و توانست در رشتهی دبیری مدرک کارشناسی خود را دریافت کند. او دو سال تحصیل را در یک سال به اتمام رساند و سپس در رشتهی ادبیات در دانشگاه دالهاوزی واقع در نوا اسکوشیا مشغول به تحصیل شد. پس از اتمام تحصیل، مونتگومری در مدارس مختلف جزیرهی پرنس ادوارد بهعنوان مدرس مشغول به کار شد. در اوایل سال ۱۸۹۷ داستانهای کوتاه خود را در مجلهها و روزنامهها چاپ کرد. او بسیار پرکار بود و از ۱۸۹۷ تا ۱۹۰۷ بیش از ۱۰۰ داستان منتشر کرد.
مونتگمری بیشتر به خاطر مجموعه رمانهایی شناخته میشود که با آن شرلی در گرین گیبلز منتشر شده در ۱۹۰۸ آغاز شد. آن شرلی در گرین گیبلز موفقیتی سریع را برای او به همراه داشت. شخصیت اصلی رمان، دختربچهای یتیم به نام آن شرلی، مونتگمری را به شهرتی چشمگیر در دوران زندگیاش رساند و او در سطح بینالمللی نیز مطرح کرد. رمان اول، با مجموعه رمانهای دیگری با مرکزیت کاراکتر معروفش آن شرلی، ادامه یافت و دنبالهدار شد.
در سال ۱۹۲۰ نوشتن دربارهی «آن» را متوقف کرد و در یادداشتهایش نوشت که از این شخصیت خسته شدهاست. هرچند مجموعه کتابهای دیگر او، «امیلی»، «پت» و تک رمانهایش آثار موفقی بودند، اما با کتابهای «آن» قابل مقایسه نبودند.
در سال ۱۹۲۶ خانواده او به نوروال در انتاریو (هالتون هیلز امروزی) نقل مکان کردند که امروزه به باغ یادبود لوسی ماد مونتگومری تبدیل شدهاست. در سال ۱۹۳۵ پس از بازنشستگی همسرش به ساوانسی در انتاریو رفتند و خانهای خریداری کردند که مونتگومری آن را «پایان سفر» نامید. او پس از ۱۵ سال دنبالههای آن را به نامهای «آن در ویندی پاپلز» و «آن در اینگل ساید» نوشت. همچنین کتاب دیگری به نام «Jane of Lantern Hill» را هم در سال ۱۹۳۷ نوشت.
مونتگومری در آخرین سال زندگیاش، نهمین کتابش را با شخصیت محوری «آن» نوشت که مجموعهای از ۱۵ داستان کوتاه، ۴۱ شعر دربارهی «آن» و پسرش والتر (که برای سربازی به جبهه رفت و کشته شد) بود و نام آن را «The Blythes Are Quoted» گذاشت. این کتاب در روز مرگ وی به دست ناشرش رسید اما به دلایل مبهمی به چاپ نرسید. یکی از محققان میگوید ممکن است لحن تاریک و ضدجنگ کتاب باعث چاپ نشدن آن در اواسط جنگ جهانی دوم شده باشد و بالاخره نسخهی کامل آن پس از ۶۷ سال در اکتبر ۲۰۰۹ به چاپ رسید.
مونتگومری در طول زندگیاش یک دیوان شعر، ۲۰ رمان، ۳۰ مقاله و ۵۳۰ داستان کوتاه منتشر کرد. آثار، خاطرات و نامههای این نویسنده، توسط علاقهمندان و دانشگاهیان سراسر جهان، خوانده و تدریس میشوند.
مونتگومری در ۲۴ آوریل سال ۱۹۴۲ بر اثر ایست قلبی در تورنتو درگذشت. وی در قبرستان کاوندیش به خاک سپرده شد و مراسم یادبود او در مزرعهی گرین گیبلز برگزار شد.
گزیده آثار
- هشتگانه آن شرلی
۱. آن در گرین گیبلز (Anne of Green Gables - ۱۹۰۸)
۲. آن در اونلی (Anne of Avonlea - ۱۹۰۹)
۳. آن در جزیره (Anne of the Island - ۱۹۱۵)
۴. آن در ویندی پاپلز (Anne of Windy Poplars - ۱۹۳۶)
۵. آن در خانه رؤیاها (Anne's House of Dreams - ۱۹۱۷)
۶. آن در اینگل ساید (Anne of Ingleside - ۱۹۳۹)
۷. درهی رنگین کمان (Rainbow Valley - ۱۹۱۹)
۸. ریلا در اینگل ساید (Anne of Windy Poplars - ۱۹۲۱)
- سهگانه امیلی
۱. امیلی در نیومون (Emily of New Moon - ۱۹۲۳)
۲. امیلی و صعود (Emily Climbs - ۱۹۲۵)
۳. امیلی و جستجو (Emily's Quest - ۱۹۲۷)
- دوگانه پت
- داستان دختر
- کلاف سردرگم
- مجموعه داستان های کوتاه
- سریال قصههای جزیره بر اساس شخصیتها و داستانهای رمان های کوتاه لوسی ماد مونتگومری ساخته شده است.
ارسال دیدگاه