فیلتر نویسنده

(نوشتن یک کلمه از عنوان کافیست)

لک لک بوک

برترین کاربران نویسنده

جیدو کریشنامورتی

جیدو کریشنامورتی

تولد : جیدو کریشنامورتی یا جی کریشنامورتی ؛ متولد ۱۲ مه ۱۸۹۵، نویسنده، متفکر و سخنران هندی تبار که در خودشناسی و مسائل فلسفی و روانشناختی آثار بسیاری به جای گذاشته‌است. وی در تاریخ ۱۷ فوریه ۱۹۸۶ در سن 90 سالگی درگذشت.

در دورانی که کریشنا مورتی متولد شد، هندوستان مستعمره بریتانیا بود. او که در خانواده‌ای «تلوگو برهمن» به دنیا آمد، تحت تأثیر تعصبات شدید پدرش «ناریانا» قرار داشت. عقاید متعصبانه برهمنی موجود در خانواده آن‌ها به‌شدت زیاد بود؛ به‌طوری‌که حتی نام کریشنا مورتی را برحسب عقاید هندوستانی‌شان انتخاب کردند.
درحالی‌که ۱۰ ساله بود، مادرش نیز به این بیماری دچار شد و سرانجام در سال ۱۹۰۵، مادرش را هم از دست داد. او طی خاطراتی از خود می‌گوید که پس از مرگ مادرش، روح او را می‌دیده و توانایی ارتباط با او را داشته است.
در اوایل دوران نوجوانی، کریشنا مورتی توانست تا یکی از اعضای عالی‌رتبه انجمن تئوسوفی که «چارلز وبستر لیدبیتر» نام داشت را از نزدیک ببیند. «لیدبیتر» درباره کریشنا مورتی می‌گوید: «این پسربچه عشق و فروتنی ذاتی در خود دارد.» لیدبیتر و «آنی بسامت» معتقد بودند که کریشنا مورتی در آینده معلمی خواهد شد که جهان در انتظار اوست. پس‌ازاین ملاقات، کریشنا مورتی توانست به همراه برادرش و تحت سرپرستی «آنی بسانت» و «لیدبیتر» به بریتانیا برود.
کریشنا مورتی در سال ۱۹۰۹ و هنگامی‌که ۱۴ ساله بود عضو رسمی فرقه‌ی T.S شد که بعدها کریشنا مورتی این عضویت را «یک انتخاب بزرگ» عنوان کرد. او به همراه برادرش در این فرقه تحصیل کردند و مطالب بسیار زیادی از مدرسان آن‌ها آموختند.
پس از عضویت در فرقه‌ی T.S، آموزش‌های کریشنا مورتی شروع شد. او توانست از این آموزش‌ها برداشت صحیحی داشته باشد. آموزش‌هایی که او دید سبب شد تا قالب‌گیری ذهنی در او انجام‌شده و عوامل شرطی کننده ذهنی بر او اثر بگذارد. این آموزش‌ها باشخصیت خالص وی ترکیب شد. دستمزدهای هنگفت، مداهنه و تمجید، تئوسوفی و مکاتب دیگر نتوانست شخصیت او را تغییر دهد؛ به‌طوری‌که کریشنا مورتی صاحب شخصیتی اصیل شد.
در سال ۱۹۱۱ انجمن ستاره شرق به ریاست کریشنا مورتی بنیان نهاده شد. این انجمن کسانی را که دنبال معلم یا منجی در زندگی خود هستند را دورهم جمع می‌کرد. این انجمن تا سال ۱۹۲۱ به‌خوبی کار می‌کرد اما در ذهن کریشنا مورتی ناآرامی‌هایی بود. این آشوب ذهنی در کریشنا مورتی سبب شد تا او در سال ۱۹۲۹ و در حضور خانم آنی بسانت و بیش از سه هزار عضو، این انجمن را منحل اعلام کند.
ازآنجایی‌که کریشنا مورتی به همراه برادر کوچک‌ترش «نی تیا» راهی بریتانیا شده بود، به او وابستگی بسیاری داشت. آن دو همیشه با هم بودند و کنار هم به مکتب می‌رفتند. زمانی که «نی تیا» ۲۷ ساله بود، در ۱۱ نوامبر ۱۹۲۵ به بیماری سل دچار شد و چندی بعد درگذشت. این واقعه آن‌چنان روی کریشنا مورتی تأثیر گذاشت که بعضی از تحلیل‌گران معتقدند اندیشه‌های او بر اثر همین واقعه در متحول شدند و از آن به‌عنوان واقعه‌ای که سبب تزلزل تمام تفکرات و اندیشه‌های کریشنا مورتی شد، یاد می‌کنند.
پس از اعلام انحلال انجمن ستاره شرق، او اعلام کرد که پیرو هیچ مذهب، ملیت، طبقه یا فلسفه‌ای نیست و می‌خواهد به‌طور مستقل و کاملاً آزاد فعالیت کند. این‌چنین شد که بقیه عمر خود را به صحبت و بحث با گروه‌های بزرگ و کوچک و سفر به بخش‌های مختلف جهان گذراند. پس‌ازآن جیدو کریشنا مورتی به تألیف کتاب‌های گوناگونی پرداخت که هرکدام به بیان موضوعاتی ژرف می‌پرداختند.
کریشنامورتی در سن ۹۰ سالگی از سرطان لوزالمعده در تاریخ ۱۷ فوریه ۱۹۸۶ درگذشت، بقایای او سوزانده شد و توسط دوستان و همکاران سابق در سه کشور که بیشتر عمر خود را گذرانده بود پراکنده شد: هند، انگلستان، و ایالات متحده آمریکا.


آثار
1. حضور در هستی
2. کتاب زندگی - مراقبه‌های روزانه
3. نگاه در سکوت
4. شرح زندگی
5. شادمانی خلاق
6. فراسوی خشونت
7. عشق و تنهایی

و ...