کتاب «چهل نامهی کوتاه به همسرم» همانطور که از عنوان کتاب مشخص است، چهل نامهی کوتاه عاشقانه است. این نامهها که مزیّن به عناصر و آرایههای ادبی هستند، جز متنهای ادبی به شمار میروند. علاوه بر این، هنر دیگری که نادر ابراهیمی نویسندهی «چهل نامهی کوتاه به همسرم»، در ارائهی این هدیهی مکتوب به کار برده است، خطاطیست. او در سالهای ۶۳ تا ۶۵ که در حال تمرین خوشنویسی بوده، این نامهها را با خط خوش به نگارش درآورده است. علت کوتاه بودن متنها میتواند همین باشد که ابراهیمی آنها را خطاطی میکرد. انتشارات روزبهان که ناشر آثار نادر ابراهیمی است، این کتاب را در سال ۱۳۶۸ منتشر کرد. علاوه بر «چهل نامهی کوتاه به همسرم» ابراهیمی دو عاشقانهی دیگر با نامهای «یک عاشقانهی آرام» و «بار دیگر شهری که دوست میداشتم» دارد که این سه اثر را میتوان یک «سه گانه» در نظر گرفت.
نامهها نثری شعرگونه دارند و در نهایت عشق و احساس نگاشته شدهاند. ابراهیمی در ابتدای هر نامه با لحنی عاشقانه و با عناوینی مانند: بانوی من، همقدم همیشگی من، بانوی بالامنزلت ما و... همسرش (فرزانه منصوری) را مورد خطاب قرار میدهد. او علاوه بر اینکه جملاتی زیبا و سرشار از عشق را بیان میکند، ازعاشقانه زیستن و به عبارتی راه و رسم یک زیستِ عاشقانه سخن به میان میآورد. در این کتاب به مسائلی پرداخته میشود که موجب پایداری و ثبات عشق در زندگی زوجها میشود. در واقع نامههای نادر به فرزانه میتواند حرفهای همهی زوجهای عاشق به یکدیگر باشد.
«چهل نامهی کوتاه به همسرم» علاوه بر فارسی، توسط امیر مرعشی به زبان انگلیسی هم ترجمه شده و بارها به صورت صوتی اجرا شده است. یکی از بهترین اجراهای آن در سال ۱۳۹۴ توسط موسسهی «نوین کتاب گویا»، با گویندگی پیام دهکردی و آهنگسازی ناصر چشم آذر منتشر شد.
اکرم حیدری
نامههای فارسی - قرن ۱۴
ارسال دیدگاه
shirin_books
اولین کتابی که از نادر ابراهیمی خوندم چهل نامه کوتاه به همسرم بود.
1398-12-12یک کتاب بسیار عاشقانه و پر مهر
نامه های روزانه ی نادر ابراهیمی به همسرش در مورد مسائل زندگی و بسیار زیبا و لذت بخش
کتاب بسیار روان و خوش خوان بود و در طی خوندن کتاب خیلی لذت بردم و ناخواگاه لبخند مهمون لبم میشد
نادر ابراهیمی بسیار روشنفکر و مهربان و عاشق بود و نامه هاش مث تلنگری بود برای من
آیا فکر میکنید عاشقش شدم؟ خیلی انقدر خوب و لطیف و عاشقانه بود که دو روزه تموم شد
خیلی خیلی پیشنهاد میشه بخصوص برای کسایی که به نامه علاقه دارن
seahorse
چهل نامه ی کوتاه اولین کتابی بود که از نادر ابراهیمی خوندم و باعث شد برم دنبال بقیه ی کتاباش و اینجوری شد که یکی از معدود نویسنده های ایرانی موردعلاقه م باشه! این کتابو یکی از دوستام بهم داد و گفت بخون، خوشت میاد! حقیقتش از عنوان عاشقونه ش زیاد خوشم نیومد ولی وقتی میخوندمش فهمیدم درسته نامه به همسرشه ولی عاشقونه نیست و در مورد زندگیه. کلا کتاب کوچیک و جالبیه و خوندنش خالی از لطف نیست
1398-12-02seahorse
آیا می دانی با ساز همگان رقصیدن، و آنگونه پای کوبیدن و گل افشاندن که همگان را خوش آید و تحسین همگان را بر انگیزد، از ما چه خواهد ساخت؟ عمیقا یک دلقک؛ یک دلقک درباری دردمند دل آزرده، که بر دار رفتار خویشتن آونگ است- تا آخرین لحظه های حیات.
1399-02-05seahorse
عزیز من! تو گرچه تکیه گاه منی، اما خود، در تنهایی، ساقه ی باریک یک گل مینایی. مگذار حتی نسیم یک اضطراب، این ساقه ی نازک را مختصری خم کند. شکستن تو، در هم شکستن من است.
1399-02-05جهان، جهان دغدغه هاست. لااقل در باب من پنجاه ساله ی آب از سر گذرانده، بی دغدغه باش!
seahorse
برای آن که لحظه هایی سرشار از خلوص و احساس و عاطفه داشته باشی، باید که چیزهایی را از کودکی با خودت آورده باشی و گهگاه، کاملا سبکسرانه و بازیگوشانه رفتار کرده باشی.
1399-02-05انسانی که یادهای تلخ و شیرینی را، از کودکی، در قلب و روح خود نگه ندارد و نداند که در برخی لحظه ها واقعا باید کودکانه به زندگی نگاه کند، شقی و بی ترحم خواهد شد.
shirin_books
خوشبختی نامه ای نیست که یک روز، نامه رسانی، زنگ در خانه ات را بزند و آنرا به دستهای منتظر تو بسپارد.
1398-12-12خوشبختی، ساختن عروسک کوچکیست از یک تکه خمیر نرم شکل پذیر...
به همین سادگی،
به خدا به همین سادگی؛
اما یادت باشد که جنس آن خمیر باید از عشق و ایمان باشد نه هیچ چیز دیگر...
shirin_books
قول میدهم در جهان قدرتی وجود ندارد که بتواند عشق را به کینه تبدیل کند و این نشان میدهد که جهان با همه عظمتش در برابر قدرت عشق چقدر حقیر است و ناتوان ...
1398-12-12seahorse
بخواه در عین یکی بودن، یکی نباشیم. بخواه که همدیگر را کامل کنیم، نه ناپدید...بحث باید ما را به ادراک متقابل برساند، نه فنای متقابل...
1398-12-02seahorse
در یکنواختی و سکون، هیچ چیز وجود ندارد. چه رسد به خوشبختی که ناگزیر از پویشی دائمی سرچشمه می گیرد.
1398-12-02Evanjeline
نامه سیام
1398-11-29عیب گرفتن آسان است با نو، عیب گرفتن آسان است.
حتی آن کس که خود، تمام عیب است و نقص و انحراف، او نیز می تواند بسیاری از عیوب دیگران را بنماید و
برشمارد و چندان ھم خلاف نگفته باشد.
عیب گرفتن، بی شک آسان است بانو؛ عیب را آن گونه و به آن زبان گرفتن که منجر به اصلاح صاحب عیب شود
، این کاری است دشوار و عظیم، خیرخواھانه و درد شناسانه...