کتاب «چنین گفت زرتشت: کتابی برای همهکس و هیچکس» اثر فردریش نیچه، فیلسوف و شاعر نامدار آلمانی، رمانی فلسفی است که نیچه آن را بین سالهای 1883 تا 1885 میلادی نگاشته است.
شخصیت اصلی داستان، «زرتشت»، شخصیتی نمادین است که نیچه عقاید خود را از زبان وی بیان میکند. نیچه در این رمان صوتی از مفاهیمی همچون «ابرانسان» و «بازگشت جاودانه» سخن میگوید و در خلال داستانِ دلنشین و شاعرانهی سیر و سلوک زرتشت، در این مفاهیم، کندوکاوی فلسفی میکند.
رمان چنین گفت زرتشت مهمترین اثر نیچه به حساب میآید. این کتاب در دهههای اخیر به یکی از محبوبترین و پرفروشترین کتاب فلسفی در ایران مبدل گشته و بارها تجدید چاپ شده است.
ارسال دیدگاه
mryshahr
زرتشت تصمیم میگیرد برای تحریک غرور مردم از خوارشمردنیتررین افراد با آنها سخن بگوید. یعنی از «واپسین انسان» یا پستترین انسان. حرفهای زرتشت که تمام میشود مردم فریاد میزنند «زرتشت این واپسین انسان را به ما ارزانی دار. ما را به صورت این واپسین انسانها درآر تا ما اَبَرانسان را به تو ارزانی داریم!». واپسین انسانی که زرتشت توصیف میکند «انسانی است که همه چیز را کوچک میشمارد»...
1398-07-24mryshahr
زرتشت پس از به دوش کشیدن نعش مردهای تا توقفگاه بعدی به این نتیجه میرسد که: «مرا به یاران زندهای نیاز است که از من پیروی کنند، زیرا که خواهان پیروی از خویشاند و بدون سو رواناند که من. زرتشت نه با مردم که با یاران سخن خواهد گفت. زرتشت شبان و سگ گله نخواهد بود. آفریننده جویای یاران است، نه نعشها و گلهها و مومنان. آفریننده جویای آفرینندگان قرین خویش است، جویای آنانی که ارزشهای نو را بر لوحهای نو مینگارند».
1398-07-24mryshahr
فضیلتهای بسیار داشتن مایه سرشناسیست، اما سرنوشتیست ناگوار. ای بسا کس که سر به صحرا نهاد و خود را بکشت، چرا که از جنگ فضیلتها با یکدیگر و آوردگاه فضیلتها بودن به ستوه آمده بود.
1398-07-24mryshahr
آنجا که هنوز ملتی برجاست، دولتی در کار نیست و از او چون چشم بد و زیر پا نهادن سنتها و حقوق بیزارند...
1398-07-24دولت آنجاست که خودکشی اندک اندک همگان «زندگی» نام گرفته است...
آنجا، جایی که دولت پایان میگیرد، انسانی آغاز میکند که زاید نیست؛ آنجا سرود انسان بایسته است، سرآغاز آن نغمه یگانه و بیهمتا.
mryshahr
تکان دادن درخت با دست آسان نیست. اما باد ناپیدا بر آن زور میآورد و به هر سو که خواهد میخماندش. دستهای ناپیدا از همه سختتر بر ما زور میآورند و ما را میخمانند.
1398-07-24