این کتاب ماحصل گفت و گوی خانم "لیدی داتاس" با "کریستین بوبن" درباره نویسندگی و شیوه کار بوبن است که البته پرسشها از متن کتاب حذف شده است. بوبن در این گفت و شنود بر آن بخش از زندگی خود اشاره میکند که به نوعی بر نویسندگی او تاثیر گذار بوده است. او دیدگاه خود را درباره حرفه نویسندگی، ادبیات جهان و نویسندگان مختلف مطرح میکند؛ به ویژه نویسندگانی که از آنان متاثر بوده یا آن که به گونه انتظار از برخی یاد کرده است. به تصریح بوبن: "کتابهای من آنات خاص زندگی مناند. آنها از زمینهای خاموش سربر میآورند؛ اما این آنات استثنایی مرا به فراسوی همه چیز میبرند. نوشتن همواره از برون میآید و هیچگاه از درون سرچشمه نمیگیرد. برون به سان قطاری بیمهار، به درونم میآید. آنگاه احساس میکنم که گویی حجابی برابر دیدگانم دریده میشود و من سرگرم تماشا میشوم... نوشتن و دیدن در حکم یک چیز است و برای دیدن، نور لازم است. آنچه ضد و نقیض مینماید این است که در سیاهی مرکب میتوان نور یافت. سیاهی مرکب به سان انتشار شب بر صفحه کاغذ است و با این حال، درون این سیاهی است که به روشنی میتوان دید.
داستانهای فرانسه - قرن ۲۰م.
۱۴۴ صفحه - رقعی (شومیز)
ارسال دیدگاه
darya
اگه زیاد فکر میکنید، اگه فلسفه دوست دارید، اگه فکر کردنتون یه چیزی فراتر از فکر به مشکلات عادی روزمرهست، پیشنهاد میکنم این کتابو بخونید.
1399-01-10البته اگه یه کتابخون نیستید بهتره که شروعش نکنید چون احتمالا نمیتونید تمومش کنید.
توی این کتاب آقای بوبن دربارهی مفاهیم مختلفی مثل زیبایی، دوستی، زندگی، مرگ و این جور چیزا نوشتند.
یکم سخته باید بعضی از جملههاشو دو سه بار یا اگه حوصلهدار باشید بیشتر بخونید تا قشنگ بفهمید ولی وقتی میفهمید یهویی یه جور خوبی درکش میکنید.
و خوبه یه بار دیگه هم بگم که وقتی از یه نویسنده یا یه کتاب خوشتون میاد به این معنی نیست که با تمام حرفهاش موافقید یا رفتاراشو تایید میکنید.
در آخر دوست دارم بگم کتاب بخونید، کتاب خوب بخونید، مخصوصا تو این دوره زمونه که خیلی لازمه بتونیم بقیه رو درک کنیم کتاب کمکمون می کنه بتونیم خودمونو بذاریم جای بقیه.