ادبیات
رمان «هنوز آلیس (Still Alice)» اولین نوشتهی لیزا جنووآ است که در سال ۲۰۰۷ منتشر شد و جزو پرفروشترین کتابهای همان سال بود. جنووا «هنوز آلیس» را با هزینه شخصی توسط کمپانی آییونیورسال منتشر کرد، اما چاپ بعدی آن در سال 2009 توسط انتشارات سایمون و شوستر منتشر شد که بیش از 40 هفته در لیست پرفروشترین کتابهای نیویورکتایمز بود. «هنوز آلیس» به بیش از 20 زبان ترجمهشده و در 30 کشور جهان فروختهشده است.
«هنوز آلیس» روایت زندگی آلیس، استاد زبانشناسی دانشگاه است که روزگار خوبی را پشت سر میگذارد و زندگی صادقانهای دارد. او به مرور زمان متوجه تغییراتی در خود میشود، از جمله اینکه بعضی از مسائل ساده را بهراحتی فراموش میکند و مباحث درسی را به یاد نمیآورد. ابتدا چندان موضوع را جدی نمیگیرد، اما با تشدید شدن این حالت به دکتر مراجعه میکند و بعد از انجام آزمایشهای مختلف، مشخص میشود که بهنوعی آلزایمر بسیار خاص مبتلاست...
موفقیت کتاب منجر به ساخت نسخهی سینمایی آمریکایی آن به نویسندگی و کارگردانی مشترک ریچارد گلتزر و واش وستمورلند در سال ۲۰۱۴ شد. گلتزر که در سال ۲۰۱۱ به بیماری نورونهای حرکتی (ایالاس) مبتلا شده بود، در حین ساخت فیلم درگذشت و ادامه فیلم را همسرش واش وستمورلند ساخت. سازندگان هنوز آلیس، فیلم را تقدیم به روح گلتزر کردند. از بازیگران فیلم میتوان به جولیان مور، الک بالدوین، کیت باسورث و کریستن استوارت اشاره کرد.
«هنوز آلیس» با استقبال نسبتاً خوب منتقدان و تماشاگران همراه بود. عمده تعریفها و نکات مثبتی که منتقدان در نقدها به آن اشاره کردند، مربوط به بازی خیرهکنندهی جولین مور بود که به خاطر آن جایزهی اسکار بهترین بازیگر نقش اول زن و گلدن گلوب را به خود اختصاص داد.
در ایران این کتاب توسط مترجمهای مختلفی به فارسی برگردانده شده، از جمله شهین احمدی (انتشارات معین)، آمنه مجذوبصفا (نگارش الکترونیک کتاب)، پیمان صارمی (آرنا) و حميد يزدان پناه (نشر علم).
شما «هنوز آلیس» را خواندید یا اقتباس سینمایی آن را تماشا کردید؟ اگر شما به جای آلیس بودید چه عکسالعملی نشان میدادید؟
ارسال دیدگاه