ادبیات
۳ آبان ۱۳۹۸، سی و پنجمین سالمرگ ریچارد براتیگان، نویسنده و شاعر معاصر آمریکایی بود. براتیگان ۳۰ ژانویه ۱۹۳۵ به دنیا آمد. از او ۹ رمان، یک مجموعه داستان و چندین دفتر شعر منتشر شدهاست.
براتیگان گفته: «من شعر گفتن را خیلی دوست دارم، اما مانند یک رابطهی عاطفی پردردسر که در نهایت به یک ازدواج خوب منتهی میشود، من و شعر هم خیلی طول کشید تا همدیگر را شناختیم، هفت سال شعر گفتم تا یاد بگیرم چطور یک جملهی درست بنویسم.
آرزو داشتم داستان و رمان بنویسم و تا وقتی نمیتوانستم یک جملهی درست بنویسم، رمان هم نمیتوانستم بنویسم! یک روز در بیست و شش سالگی، ناگهان متوجه شدم که میتوانم جمله بنویسم. به این ترتیب اولین رمانم، «صید ماهی قزلآلا در آمریکا» را نوشتم و پس از آن هم سه رمان دیگر.
در شش سال بعدی، دیگر شعر نگفتم و بعد در پاییز ۱۹۶۶، وقتی ۳۱ ساله بودم، دوباره به سراغ شعر رفتم، اما این بار دیگر جمله نوشتن را بلد بودم و همه چیز با قبل فرق میکرد...»
پس از موفقیت کتاب «صید ماهی قزلآلا در آمریکا»، براتیگان دیگر میتوانست هر کتابی میخواهد منتشر کند و چنین هم کرد. جالبترین کار او انتشار کتابی بود با نام «لطفاً این کتاب را بکارید!» این کتاب شامل هشت شعر بود، که هرکدام روی یک پاکت چاپ شده بود و در هر پاکت، بستهای بذر قرار داشت.
بستههای باز نشده این مجموعه، الان نزد مجموعهدارن (کلکسیونرها) چندین هزار دلار خرید و فروش میشود. سه شعر از این اشعار با ترجمهی علیرضا بهنام، در کتاب «کلاه کافکا، گزیدهی شعرهای ریچارد براتیگان» در ایران منتشر شده، البته بدون بذر!
#لک_لک_بوک
#لک_لک_و_تقویم
#تاریخ_ادبیات_خودمونی
#لک_لک_و_تاریخ_ادبیات_خودمونی
#ریچارد_براتیگان
#لطفا_این_کتاب_را_بکارید
#صید_ماهی_قزل_آلا_در_آمریکا
#کلاه_کافکا
#علیرضا_بهنام
#کتاب
#کتاب_خوب
#شعر
#داستان
#کتاب_بخوانیم
#کتاب_خوب_بخوانیم
ارسال دیدگاه