ادبیات و هنر همیشه و در همه جا روح آدمی را با خود درگیر کردهاند و حسی را به او بخشیدهاند که با هیچ تجربهی دیگری به دست نمیآید؛ به همین خاطر بیشتر اوقات توصیه میشود که در مواقع بحرانی زندگی به سراغ هنر و ادبیات برویم. متخصصان حوزهی روانشناسی هم از قدرت هنر بر روان انسان آگاهند و کنار انواع ورزش، مدیتیشن و فعالیتهای انرژی/ آرامشبخش دیگر، مراجعه به هنر را توصیه میکنند. تیم لکلک بوک در این مطلب مواردی را پیشنهاد داده که به گذر شما از دورههای پراضطراب زندگی کمک میکند. برای آرامش ذهنتان از فهرست زیر استفاده کنید:
۱. کتاب بخوانید
فرقی نمیکند چه کتابی، اما توصیه میکنیم کتابهایی بخوانید که برای چند ساعت شما را از هیاهوی بیرون فارغ کنند، یا توصیههای کارآمد به شما بدهند.
پیشنهاد لکلک بوک:
- مجموعه شعر
- رمانهای فانتزی یا علمیتخیلی
- رمانهای تاریخی
- کتابهای روانشناسی
- کتابهای ذن
۲. فیلم و سریال ببینید
همهمان آرشیوی از فیلمها و سریالهای ندیده داریم، بروید سراغشان و تا میتوانید تماشا کنید. فقط دقت کنید که فیلم یا سریالی را انتخاب کنید که حال و هوایتان را عوض کند، نه آن که کشمکشهای داستانیاش ذهن شما را آشفتهتر کند.
پیشنهاد لکلک بوک:
- فیلمها یا سریالهای عاشقانه
- فیلمها، سریالها و کارتونهای قدیمی (نوستالژیک)
- فیلمها و سریالهای فانتزی یا علمیتخیلی
- انیمهها
۳. پادکست گوش کنید
پادکستها مهمترین تولیدات دنیای امروزند. اگر دنبال کسب اطلاعات یا صرفاً شنیدن چیزهای تازه و خوشایند هستید، این گزینه میتواند حسابی به کارتان بیاید. پادکستها انواع و اقسام مختلفی دارند که شما میتوانید با توجه به آنچه میخواهید، انتخابشان کنید؛ از پادکستهای علمی گرفته تا روانشناسی و هنر.
پیشنهاد لکلک بوک:
- پادکست رادیو دیو
- پادکست رادیو نیست
- پادکست رادیو روغن حبه انگور
- پادکست رادیو قرمز
- پادکست چنل بی
- پادکست پوشه
- پادکست گالینگور
- پادکست گازت
- پادکست رادیو چهرازی
۴. نقاشی تماشا کنید
تماشای نقاشیهای تاریخ هنر، دوره به دوره، پر از جزئیات مختلف و متفاوت است. میتوانید نقاشیها را براساس دورههای تاریخی یا هنری انتخاب کنید، یا دنبال سبک شخصی نقاشان بروید. همچنین میتوانید تاریخچهی کشیده شدن یک نقاشی را پی بگیرید و با دنیایی پر از داستان و روایت و ماجرا روبهرو شوید. سرگذشت هر یک از نقاشان نیز پر از داستانهای نگفته است که هنوز جای کشف دارند.
پیشنهاد لکلک بوک:
- لئوناردو داوینچی
- فرانسیس بیکن
- ونسان ونگوگ
- فرانسیسکو گویا
- ادوارد مونک
- کلود مونه
- پابلو پیکاسو
- آمادئو مودیلیانی
- فریدا کالو
- سالوادور دالی
- رنه مگریت
۵. موسیقی بشنوید
محققان میگویند موسیقی اصلیترین هنری است که بشر از کودکی با آن انس میگیرد و تاثیرش به هیچ وجه قابل انکار نیست. اگر آرشیو موسیقی دارید، سعی کنید تنوعی در آن ایجاد کنید و آهنگهای تازه به آن اضافه کنید. اگر آهنگباز نیستید هم میتوانید با استفاده از پیشنهادات دوستان، سایتها و اپلیکیشنهای مخصوص موسیقی، در عرض چند ساعت یا چند روز، وارد دنیای آهنگها بشوید.
از سایتها و اپلیکیشنهای زیر میتوانید استفاده کنید:
- ساوند کلود
- اسپاتیفای
- یوتیوب
- آپارات
- رادیو جوان
۶. موزهها را آنلاین بگردید
موزهها بهترین امکان برای شناخت فرهنگ و هنر ملل مختلف را فراهم میآورند. برای هیچکس ممکن نیست که تمام موزههای کشور خودش را دیده باشد، اما موزههای معروفی هستند که بزرگترین آثار جهان در آنها گردآوری میشود. با توجه به پیشرفت دنیای امروزی، خیلی از این موزهها سایت دارند و امکان موزهگردی آنلاین را به شما میدهند، پس آمادهی گشت و گذار چند ساعته در موزه شوید.
پیشنهاد لکلک بوک:
- موزه ملی ایران
- موزه ایران باستان
- موزه لوور
- موزه هرمیتاژ
- موزه ویکتوریا
- موزه آمستردام
- موزه آرشیو ملی بریتانیا
- موزه علوم بریتانیا
۷. تئاتر ببینید
درست است که تماشای یک تئاتر مستلزم حضور است، اما فیلم-تئاترها این فرصت را به شما میدهند تا بتوانید تئاترها را در خانه ببینید. همهی تئاترها فیلمبرداری نشدهاند و شما به عنوان مخاطب معمولاً بسیاری از آنها را از دست میدهید، ولی از بیشتر تئاترهای برجسته و مطرح، فیلمبرداری شده و برای تماشای مخاطب امروزی موجود است. فیلم-تئاترهای ایرانی را میتوانید از فروشگاههای مرجع (شهرکتابها، فروشگاه بتهوون و...) یا آنلاین (از سایت فیلیمو) بخرید و فیلم-تئاترهای خارجی را میتوانید آنلاین تهیه کنید.
پیشنهاد لکلک بوک:
تئاترهای ایرانی:
- خشکسالی و دروغ
- مرد بالشی
- اتاق ورونیکا
- گلن گری گلن راس
- متاستاز
- آنتیگونه
- سهگانهی اورنگ
- تن تن و راز قصر مونداس
- کرگدن
- ترانههای قدیمی
تئاترهای خارجی:
- کافه مولر
- در انتظار گودو
- اتاق
- هملت
- من آمریکا را دوست دارم
۸. بنویسید
جذابترین راهکار برای فرار یا تخلیهی فشارهای ذهنی «نوشتن» است، حتی اگر بعدها تمام این نوشتهها را دور بیاندازید.
پیشنهاد لکلک بوک:
- ترجیحا کاغذ و قلم بردارید.
- خودتان را در میان چیزهای بیرونیای که احاطهتان کردهاند، تصور کنید.
- نوشتن را با صیغهی اول شخص شروع کنید. مثلا: امروز تصادف بدی کردم... .
- بعد از نوشتن اتفاقات بیرونی از حس و حال درونیتان بنویسید.
- هر حس درونیای را بیرون بریزید: از گله و شکایت گرفته تا تنفر و حسادت. کسی قرار نیست این نوشتهها را دوباره بخواند، حتی خودتان.
- فقط بنویسید.
- اگر فکر کردید نوشتهها ممکن است کمکتان کند، نگهشان دارید و بازخوانیشان کنید. اگر فقط برای فرار از فشار ذهنی نوشتهاید، دورشان بندازید. انتخاب با شماست.
ارسال دیدگاه