بهمن دارالشفایی روزنامهنگار، مترجم و مستندساز ایرانی است که در سابقه کاری خود همکاری با روزنامههای همشهری، شرق، اعتماد ملی، مجله چلچراغ و بیبیسی فارسی و همچنین ترجمه چندین کتاب مختلف دارد.
او نیز همچون بسیاری دیگر از علاقمندان به کتاب و کتابخوانی، در توییتر خود به معرفی بهترین کتابهایی که در سال ۹۷ خوانده پرداخته است. وی در این معرفی برای کتابها امتیازی از ۱۰۰ هم در نظر گرفته است تا بیشتر خوانندگان را با نظر خود درباره کتابها آشنا کند.
کتابهای معرفی شده توسط بهمن دارالشفایی از این قرارند:
- آتشسوزیها – وجدی معود – ترجمه محمدرضا خاکی - نشر روزبهان - امتیاز ۸۵ از ۱۰۰ (نمایشنامهای با محوریت جنگ داخلی لبنان و زخمهای بهجامونده از اون. مادری چهل سال بعد از جنگ در کانادا میمیره و نامههایی برای بچههای دوقلوش میذاره و اونا رو میفرسته پی پیدا کردن پدر و برادر گمشدهشون و ما از خلال این جستجو زندگی اون زن رو میبینیم. من خیلی دوست داشتم. ترجمهش هم خوب بود. یه فیلم هم از روش ساختن به اسم Incendies (اسم اصلی کتاب) که ندیدم ولی شنیدم به خوبی کتاب نیست.)
- واروژان – حسین عصاران - نشر نگاه - امتیاز ۷۵ از ۱۰۰ (نوشته حسین عصاران درباره واروژان که به عقیده بیشتر متخصصین از بهترین تنظیمکنندههای موسیقی پاپ ایران بوده. اگر تاریخ موسیقی پاپ قبل از انقلاب علاقه داشته باشین کتاب جالبیه. بیشتر آدمای معروف اون دوره دربارهش حرف زدن. عکسای خوبی هم داره.)
- بحران دموکراسی در ایران – فخرالدین عظیمی - نشر آسیم - امتیاز ۸۵ از ۱۰۰ (درباره اوضاع سیاسی از ۱۳۲۰ تا ۱۳۳۲ با تاکید بر مبارزات پارلمانی. یکی از بهترین کتابها درباره یکی از مهمترین و آزادترین دورههای تاریخ معاصر ایران. متاسفانه ترجمه خوبی نداره و البته سالها هم هست که تو بازار نیست.)
- پدرو پارامو – خوآن رولفو – ترجمه کاوه میرعباسی - نشر ماهی - امتیاز ۸۵ از ۱۰۰ (احتمالا اولین و یکی از بهترین نمونههای رئالیسم جادویی امریکای لاتین. سالها پیش ترجمه احمد گلشیری رو خونده بودم و امسال این ترجمه رو که از زبان اصلیه و ویرایش خیلی خوبی هم شده خوندم و لذت مضاعف بردم. مارکز و بقیه تحسینهای غلیظی ازش کردن.)
- سیدارتها – هرمان هسه – ترجمه سروش حبیبی - نشر ماهی - امتیاز ۸۰ از ۱۰۰ (احتمالا بیشترتون خوندینش. ماجرای سیر عرفانی شخصی که به بالاترین درجات میرسه و بعد میره غرق در دنیا میشه و دوباره برمیگرده... من علایق عرفانی ندارم و اون بخشش برام جالب نبود، ولی خود قصه و همینطور نثر هسه (با ترجمه سروش حبیبی) واقعا خوندنیه.)
- یک فنجان چای – کاترین منسفیلد – ترجمه نرگس انتخابی - نشر ماهی - امتیاز ۸۰ از ۱۰۰ (یه عده به منسفیلد میگن چخوف ادبیات انگلیسی. ویرجینیا وولف هم بعد از مردن زودهنگامش گفته بوده که دیگه انگیزهای برای نوشتن ندارم چون رقیبی در کار نیست. خلاصه که اگر داستان کوتاه دوست دارید هم این کتاب و هم مجموعه دیگهش (گاردنپارتی) رو بخونین.)
- سگ – اریک امانوئل اشمیت – ترجمه سروش حبیبی - نشر نیلوفر - امتیاز ۷۰ از ۱۰۰ (داستانکوتاه بلندی از اریک امانوئل اشمیت با ترجمه سروش حبیبی درباره وابستگی شدید یک آدم به سگهاش و اینکه در تمام عمر مدام یه مدل سگ عین هم میخریده. جالبه ولی خیلی چیز خاصی نیست. توصیهش نمیکنم، مگر اینکه پیگیر و علاقهمند کارهای اشمیت باشین.)
- سفر به دور اتاقم – اگزوبه دومستر – ترجمه احمد پرهیزی - نشر ماهی - امتیاز ۷۵ از ۱۰۰ (در قرن ۱۸ یه اشرافزاده رو ۴۲ روز تو خونهش حبس خانگی میکنن؛ به جرم دوئل. اونم تو این ۴۲ روز قطعههایی درباره وسایل اتاقش یا خاطراتی که این وسایل به یادش میارن مینویسه. یه کار کلاسیک و مهم در تاریخ ادبیات. والبته با ترجمه خیلی خوب.)
- آتشبازی – ریچارد فورد – ترجمه امیرمهدی حقیقت - نشر ماهی - امتیاز ۸۰ از ۱۰۰ (اگر مجموعهداستان معاصر امریکایی دوست دارین، به نظر من آتشبازی از بهترین نمونههاست. فضاهای سرد شمال امریکا و داستانهایی که اتفاقای خیلی عجیبی توشون نمیفته. من مخاطب این داستانا نیستم ولی با خوندنش میفهمیدم که چقدر تو گونه خودش خوبه.)
- فتیشیسم در موسیقی و واپسروی شنیدن – تئودور آدورنو – ترجمه سارا اباذری - نشر ماهی (مقالهای از آدورنو. راستش من بر حسب وظیفه خوندم و کلا چند جملهش رو فهمیدم که برام جالب بود. دوستان اینکاره خوندن و خیلی هم تعریف کردن. هم از خود کتاب و هم از ترجمه (سارا اباذری). اگر مخاطبشین قاعدتا خودتون میدونین.)
- مردن – آرتور شنیستلر – ترجمه علیاصغر حداد - نشر ماهی - امتیاز ۷۵ از ۱۰۰ (یه داستان روانشناختی. پسر جوونی که بیماری لاعلاج داره و میدونه بهزودی میمیره. داستان تاثیر این مسئله روی زندگیش و مشخصا رابطهش با نامزدش و همینطور تاثیرش روی زندگی اون نامزد. اگر فضاش براتون جالبه، حتما بخونین. خوب نوشته.)
همراهان عزیز لکلک بوک، در سالهای اخیر علاقمندان به کتاب و کتابخوانی، در انتهای سال به معرفی برترین کتابهایی که در آن سال خواندهاند و یا پیشنهاداتی از کتابهای ارزشمند برای عیدی دادن به دیگران میپردازند، اما معمولاً این پیشنهادات پراکندهاند و دوستان کتابخوان دسترسی آسانی به آنها ندارند. لکلک بوک قصد دارد با جمعآوری این پیشنهادات برای شما همراهان عزیز، موجب دسترسی آسان شما عزیزان به فهرستی از کتابهای باارزش به پیشنهاد بزرگان اهل مطالعه شود. مطالب نوشته شده تحت عنوان «پیشنهاد کتاب نوروزی» دربرگیرنده فهرست پیشنهادی این عزیزان است.
ارسال دیدگاه