علیاصغر سیدآبادی نویسنده و پژوهشگر ادبیات کودک و نوجوان و از مروجین کتابخوانی است. تا کنون از وی بیش از ۶۰ کتاب در زمینه مباحث نظری، و شعر و ادبیات کودک و نوجوان به چاپ رسیده است. او از ابتدای دولت یازدهم در سمت مشاور و مدیر با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همکاری داشته است و برخی از طرحهای ملی ترویج کتابخوانی را مدیریت کرده است. همچنین وی دهها جایزه ملی و بینالمللی در زمینه ادبیات کودک و نوجوان و روزنامهنگاری کسب کرده است.
فهرست پیشنهادی زیر را علیاصغر سیدآبادی از بین برترین کتابهایی که در سال ۹۷ مطالعه کرده است انتخاب کرده است. او در کانال تلگرامش این فهرست را منتشر کرده و نوشته است: «از بین کتابهایی که امسال خواندهام از اینها بیشتر خوشم آمده و یادم مانده. حتما کتابهای خوب دیگری هست که من نخواندهام و حتما کتابهایی هست که من خوشم نیامده و یا یادم نمانده و احتمالاً دیگران خوششان میآید. من سال ۹۷ بیشتر تصمیم داشتم رمانهایی از کشورهایی بخوانم که ادبیاتشان را کمتر میشناسیم، و کشف امسالم میلوراد پاویچ نویسنده صرب بود. وقتی فهرستم تمام شد، دیدم چقدر کم کتاب ایرانی خواندهام و خجالت کشیدم. عید جبران خواهم کرد.»
لازم به ذکر است که دستهبندیها و توضیحات عیناً طبق نوشته ایشان است و بدون ترتیب و اولویتی خاص ذکر شدهاند.
- طوطی فلوبر- جولین بارنز- ترجمه الهام نظری- نشرماهی (هم زندگینامه دارد، هم نقد وتحلیل رمان دارد و هم داستان، اما همهی اینها کلیت به هم پیوستهی یکپارچهای است که نه زندگینامه است ونه تحلیل و نقد، بلکه رمان است، رمانی عالی با فارسی خوب ترجمهاش)
- فقط روزهایی که مینویسم- آرتور کریستال- ترجمه احسان لطفی- نشر اطراف (مجموعه جستاری است درباره کتاب خواندن و نوشتن)
- محاورهای در هویت شخصی و جاودانگی- جان پری- ترجمه کاوه لاجوردی (گفتوگویی خیالی درباره روح، حافظه و هویت شخصی و البته خواندنی)
- عشق با حروف کوچک - نوشتهی فرانسس میرالس – ترجمه گلی امامی (رمانی خواندنی از نویسندهای اسپانیایی. عشق دوران کودکی و جست و جوی آن در بزرگسالی محور آن است.)
- پاچینکو- مین جین لی- ترجمه منصوره وحدتی احمدزاده - نشر اختران (مین جین لی نویسنده ای کرهای - آمریکایی است و رمان سرگذشت یک خانوادهی مهاجر کرهای در ژاپن است در زمان اشغال کره توسط ژاپن و سپس تقسیم آن به دو کشور)
- بیقراری- زلفی لیوانلی- ترجمه عبدی گلزار- نشر ماهی (این داستان بلند به خاطر موضوعش برایم اهمیت دارد و شناخت نسبتا خوبی از ایزدیها و داعشیها در یک شهر کوچک ترکیه میدهد)
- شغل پدر- سرژ شالاندون- ترجمه مهستی بحرینی- نشر نیلوفر (رمانی دردناک و درخشان درباره کودکی در اسارت وهم پدر)
- خرگوشها و مارهای بوآ - فاضل اسکندر- ترجمه آبتین گلکار- نشر افق (رمانی تمثیلی که در دنیای مارها میگذرد، اما رمانی است درباره قدرت.)
- حق و سو استفاده از آن- محمدعلی موحد- نشر کارنامه (سو استفاده از حق موضوع این کتاب است و موحد آن را نه به عنوان موضوعی تحقیقی، بلکه به عنوان مسئلهای جاری در جامعه بررسی کرده است.)
- ما و جهان اساطیری- گفتوگوی هوشنگ گلشیری با مهرداد بهار - نشر نیلوفر (اگر خواننده تخصصی در موضوع اسطورهاید این کتاب چیزی برایتان نخواهد داشت، اما اگر علاقمند کمخوان این موضوعید، این کتاب بهترین است.)
- خاطرات ریچارد فرای- ترجمه بهمن زرین دست - شرکت سهامی انتشار (کتاب گفتوگویی است با ریچارد فرای ایرانشناس نامی در قالب تاریخ شفاهی ایران)
- قاموس خزران- میلوراد پاویچ- ترجمه کوروش نوروزی- نشر مرکز (بدون اغراق متفاوتترین و بهترین رمانی است که امسال خواندم، البته اگر دنبال رمان آسانخوان هستید به دردتان نمی خورد. رمانی که دوست نداشتم تمام شود.)
لازم به ذکر است که در سالهای اخیر علاقمندان به کتاب و کتابخوانی، در انتهای سال به معرفی برترین کتابهایی که در آن سال خواندهاند و یا پیشنهاداتی از کتابهای ارزشمند برای عیدی دادن به دیگران میپردازند، اما معمولاً این پیشنهادات پراکندهاند و دوستان کتابخوان دسترسی آسانی به آنها ندارند. لکلک بوک قصد دارد با جمعآوری این پیشنهادات برای شما همراهان عزیز، موجب دسترسی آسان شما عزیزان به فهرستی از کتابهای باارزش به پیشنهاد بزرگان اهل مطالعه شود. مطالب نوشته شده تحت عنوان «پیشنهاد کتاب نوروزی» دربرگیرنده فهرست پیشنهادی این عزیزان است.
ارسال دیدگاه