فیلتر مصاحبه

(نوشتن یک کلمه از عنوان کافیست)

لک لک بوک

برترین کاربران مصاحبه

کتاب‌های زیادی را تا پایان نخوانده‌ام

گفت‌وگو با زادی اسمیت 1398

مدت زمان مطالعه : 2 دقیقه

ادبیات

#زادی_اسمیت‌ با نگارش «دندان‌های سپید» به شهرت جهانی رسید و نامش را در 100 اثر برتر مجله‌ی تایمز (آثار چاپ‌شده‌ی 1923 تا 2005) به ثبت رساند.
این نویسنده که مجموعه‌داستان جدید خود را با عنوان «اتحادیه‌ی عظیم»‌ در سوم اکتبر روانه بازار می‌کند،‌ اخیراً با نشریه‌ی گاردین به گفت‌وگو پرداخته است. در ادامه بخشی از این مصاحبه را می‌خوانید.

مصاحبه

کتاب‌های زیادی را تا پایان نخوانده‌ام آرزو داشتید چه کتابی را شما می‌نوشتید؟

دوست داشتم نسخه‌های بهتری از آثار خودم را می‌نوشتم.

چه کتاب‌هایی در نویسندگی شما تاثیرگذار بوده‌اند؟

به نظرم صادقانه‌ترین پاسخ به این سؤال می‌تواند کتاب‌های کودک باشد. من «انگشت جادویی»‌ نوشته‌ی #رولد_دال و تمامی سری داستان‌های «آنانسی» را انتخاب می‌کنم.

به نظر شما چه کتابی به اندازه کافی دیده نشد؟

به نظرم مهم‌ترین عامل دیده نشدن یک کتاب،‌ جغرافیا است. بسیاری از کتاب‌های فوق‌العاده که به زبانی غیر از انگلیسی نوشته شده‌اند به سختی به دست ما می‌رسند.

من دو کتابی را که اخیراً مطالعه کرده‌ام انتخاب می‌کنم : «خانه‌ی دست‌نخورده»‌ نوشته‌ی #ویلیم_فردریک نویسنده‌ی کلاسیکی که در بین مخاطبان هلندی مشهور است، اما برای من آشنا نبود و رمان « زنی با پاهای برهنه»‌ نوشته‌ی Scholastique Mukasonga نویسنده‌ی اهل «روآندا».

چه کتابی طرز فکر شما را تغییر داد؟

«سرشت نابرابری در زندگی آمریکایی» نوشته‌ی #کارین_ای_فیلدز» و #باربارا_ای_فیلدز‌ که برخی از قدیمی‌ترین و احمقانه‌ترین نگرش‌ها نسبت به نژاد را به چالش می‌کشد. آثار #امانوئل_کرر و #آنی_ارنو‌ نیز نگرش من را نسبت به ادبیات فرانسه تغییر دادند.

آخرین کتابی که شما را به گریه انداخت چه بود؟

«آلیو، دوباره» نوشته‌ی #الیزبت_استرات. نکته‌ی جالب این‌جاست که من رمان «آلیو، دوباره» را در حالی مطالعه کردم که جلد اول این سری داستان‌ها یعنی «آلیو کیتریج» را هیچ‌گاه مطالعه نکرده بودم. با این حال «استرات» کاری کرد که من شیفته‌ی شخصیت غریبه‌ای شدم که هرگز نمی‌شناختمش. این زن نویسنده‌ی بی‌نظیری است.

آخرین کتابی که شما را خنداند چه بود؟

«منِ جدید» نوشته‌ی #هاله_باتلر‌ و «درخشش» نوشته‌ی #ریون_لیلانی.

چه کتابی را نتوانستید تا انتها مطالعه کنید؟

تعداد بسیاری. من هیچ‌گاه #پروست یا رمان «مرد بدون خاصیت» نوشته‌ی #روبرت_موزیل یا حتی «برادران کارمازوف» را تا انتها مطالعه نکرده‌ام. «داستان دو شهر» و «دن کیشوت» را هم نتوانستم تا پایان مطالعه کنم. فهرستی طولانی از این آثار برای من وجود دارد؛ با این حال من معتقد نبودم که این آثار را دوست ندارم بلکه معتقدم کمبود وقت یا دیگر شرایط باعث شده نتوانم این کتاب‌ها را تمام کنم. من از تمام نکردن کتاب متنفرم و همیشه خودم را سرزنش می‌کنم.

از مطالعه نکردن چه کتابی شرمنده‌اید؟

مشکل است که تنها یک اثر را از بین تمامی آثاری که باید می‌خواندم و نخوانده‌ام انتخاب کنم، اما احتمالاً آن اثر، «پروست»‌ است. از این‌که خاطرات #توماس_تیستلوود را مطالعه نکرده‌ام نیز متاسفم. من مشغول نوشتن مطلبی درباره‌ی برده‌داری بودم تا از آن در یک تحقیق استفاده کنم،‌ اما هضم این خاطرات را بسیار دشوار یافتم. برایم بسیار جالب است که چطور برخی افراد وقایعی را در زندگی‌شان متحمل شده‌اند که حتی مطالعه آن برای من غیرقابل تحمل است.

معمولاً چه کتابی را برای هدیه دادن انتخاب می‌کنید؟

من فکر می‌کنم هدیه دادن یک کتاب باید کاری لذت‌بخش باشد به همین دلیل معمولاً کتاب‌های گرافیکی را برای هدیه دادن انتخاب می‌کنم .اخیراً نیز تعداد زیادی از سه‌گانه کتاب‌های گرافیکی «عرب آینده»‌ اثر #ریاض_ساتوف‌ را به دیگران هدیه داده‌ام.

  • داستان
  • مرور آثار یک نویسنده
  • تفکرات و نظرات
  • نویسنده

فایل های مصاحبه