1398-10-16
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در قزوین، نوشین محمدی، کارشناس مسئول واحد آفرینشهای ادبی حوزه هنری قزوین در این باره گفت: جشنواره داستان سال با هدف شناسایی و جذب داستاننویسان جوان و تولید آثار داستانی با محتوای سنتهای مردم قزوین مبتنی بر ارزشهای ایرانی اسلامی برگزار میشود.
وی افزود: با توجه به اینکه این جشنواره استانی است، سعی شده به ظرفیتهای بومی منطقه توجه شود و موضوعات در دو بخش: آزاد و بخش ویژه سنتهای شهر قزوین ارائه شود، به نظر میرسد از این منظر آثار دارای قابلیتهای فراوانی جهت تبدیل شدن به یک طرح داستانی داشته باشند از سوی دیگر آنکه امروزه در مباحث فرهنگی کمتر رویداد هنری میتوان یافت که سراغ آداب و رسومی چون: شیرینی پزی عید، لهجه، صراحت بیان قزوینیها، مهمان نوازی و یا ضربالمثلهایی خاص شهر قزوین، کسب و کار بخصوص بازار قزوین و… رفته باشد.
این کارشناس ادبی یادآور شد: هدف از درج موضوع ویژه بومی سازی جشنواره، توجه بیشتر به فرهنگ عامه جامعه بود چراکه نسل جدید نیاز دارد تا با زبان هنر از فرهنگ ایرانی اسلامی و آئینهای سنتی اطلاع پیدا کسب کند.
محمدی گفت: تجربه تاریخی و مطالعات فرهنگی نشان داده تنوع فرهنگی باعث قوام و دوام جامعه میشود، ظرفیتی که در دهههای گذشته وجه تمایز مردم هر شهری بود.
وی چاپ آثار منتخب داستانی را از دیگر امتیازات جشنواره برشمرد و گفت: حاصل تولیدات دومین جشنواره سال داستان مجموعه داستان «گلهای سپید» بود که در این مرکز گردآوری و منتشر شد. با این ویژگی جشنواره (چاپ آثار منتخب) علاوه بر اهدای جوایز مادی، جایزه معنوی (چاپ اثر) نیز شامل حال منتخبین شده و انگیزه مخاطبان و داستان نویسان را هم بیشتر خواهد کرد.
این کارشناس ادبی افزود: در این دوره به نفر اول مبلغ 12 میلیون ریال، نفر دوم 10 میلیون ریال و نفر سوم 8 میلیون ریال، همچنین مبلغ 10 میلیون ریال نیز بهعنوان جایزه ویژه مسابقه اهدا میشود و هفت اثر نیز به عنوان برگزیده انتخاب خواهند شد.
وی با اشاره به اینکه آثار میبایست در قالب نرمافزار word با فونت نازنین ۱۴ ارائه شود، ادامه داد: آثار میبایست پیشتر بهصورت مکتوب چاپ نشده باشند.
ارسال دیدگاه