«چگونه ویتگنشتاین بخوانیم» نوشته ریمانک منتشر شد. این کتاب در واقع مجلدی تازه از مجموعه چگونه بخوانیم است که بر ایدهای ساده اما تازه استوار است. هر کتاب این مجموعه به نحوی به خواندن نوشتههای یک متفکر در محضر استادی کارآشنا میماند. هر نویسنده حدوداً ۱۰ قطعه کوتاه از کارهای متفکری را برمیگزیند، سپس موبهمو آن را حلاجی میکند تا اندیشههای محوریشان را بازنماید و بدین وسیله درهای ورود به کل یک جهان فکری را به روی خواننده بگشاید. البته کتابها صرفا کشکولهایی حاوی مشهورترین بندهای آثار یک متفکر یا بزرگترین موفقیتهای او نیست، بلکه مجموعهای از سرنخها یا کلیدهایی را به خوانندگان ارائه میدهند تا بتوانند خود ادامه راه را بپیمایند و کشفهای تازه کنند.
لودویک ویتگنشتاین نیز، بنا به توافقی همگانی، یکی از بزرگترین و تاثیرگذارترین فیلسوفان قرن بیستم است. معهذا این توافق در همینجا متوقف میماند. مسئله چگونه خواندن او، از همان انتشار نخستین کتابش یعنی «رساله منطقی-فلسفی» در سال ۱۹۲۱ به بعد، باعث بگومگوی فراوانی شده است. هیچ اتفاق نظری وجود ندارد که تراکتاتوس را چگونه باید تفسیر کرد، اثر بعدیاش یعنی «پژوهشهای فلسفی» را چگونه باید خواند، و تا چه اندازه پژوهشها تراکتاتوس را بیاعتبار میسازد. در این شرایط انتشار کتابی موسوم به چگونه ویتگنشتاین بخوانیم بیاندازه اهمیت پیدا میکند.
کتاب «چگونه ویتگنشتاین بخوانیم» نوشته ری مانک و ویراستاری سایمون کریچلی با ترجمه همایون کاکاسلطانی در ۱۲۷ صفحه به فیمت ۱۵۰۰۰ تومان توسط نشر نی منتشر شده است.
ارسال دیدگاه