کتابهای «مرگ سودخور» نوشته صدرالدین عینی و «اینها همه یعنی چه؟» نوشته تامس نیگل با ترجمه جواد حیدری به تازگی راهی بازار شدهاند.
به گزارش ایسنا، «مرگ سودخور» نوشته صدرالدین عینی با مقدمه حسن جوادی و مقالهای از ییرژی بچکا در ۲۸۰ صفحه با شمارگان ۱۱۰۰ نسخه و قیمت ۴۰هزار تومان در انتشارات فرهنگ نشر نو با همکاری نشر آسیم منتشر شده است.
در نوشته پشت جلد کتاب آمده است: صدرالدین عینی (۱۸۷۸-۱۹۵۴) بنیانگذار ادبیات تاجیکی برای ایرانیان چهره آشنایی است. سالها پیش یادداشتهای عینی به همت زندهیاد سعیدی سیرجانی به خط فارسی چاپ شد.
صادق هدایت در سال ۱۹۴۴ در سفری که برای شرکت در بیست و پنجمین سالگرد دانشگاه تاشکند بدان شهر کرد با عینی و آثارش آشنا شد و احتمالا در نوشتن «حاجیآقا» از «مرگ سودخور» الهام گرفت. ییرژی بچکا، مستشرق مشهور چک، در مقایسه این دو اثر مقالهای دارد که ترجمه آن پیوست همین کتاب است.
همچنین کتاب «اینها همه یعنی چه؟؛ درآمدی بسیار کوتاه به فلسفه» نوشته تامس نیگل با ترجمه جواد حیدری در ۱۱۲ صفحه با شمارگان ۱۱۰۰ نسخه و بهای ۱۶ هزار تومان از سوی نشرهای یادشده عرضه شده است.
در نوشته پشت جلد کتاب میخوانیم: آیا ما واقعا اراده آزاد داریم؟ چرا باید اخلاقی باشیم؟ بین ذهن و مغز چه ربط و نسبتی وجود دارد؟ آیا زندگی پس از مرگ وجود دارد؟ چه احساسی باید نسبت به مرگ داشته باشیم؟ در جهانی که میلیاردها سال نوری امتداد یافته است، آیا میتوانیم کاری انجام دهیم که واقعا اهمیت داشته باشد؟ آیا اصلا اهمیتی دارد که زندگی ما در مقیاس کیهانی بیاهمیت است؟ علل نابرابری در جوامع کدامند؟ ایا میتوان این نابرابری را از بین برد؟
نیگل با دقت و وضوح و ژرفاندیشی و شوخطبعی خاص خود به این پرسشها میپردازد. تمام هدف نیگل این است که خواننده را تشویق کند تا با این مسائل پنجه در پنجه افکند.
ارسال دیدگاه