به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، تحقیقات آلن متیسون تورینگ؛ دانشمند بریتانیایی را میتوان پایه و اساس علوم کامپیوتر مدرن دانست. ماشین تورینگ را میتوان اولین نسل از کامپیوترهای امروزی دانست. او در 4 سپتامبر 1939 و پس از آن که انگلستان بهصورت رسمی در برابر آلمان اعلام جنگ کرد، به بلچلی پارک که در آن زمان ایستگاه جنگی GC&QC بود، اعزام شد. آلن با استفاده از تکنیکهای آماری توانست روشی برای آزمایش نتایج احتمالی در فرآیند رمزگشایی ابداع کند. او روندی خلاقانه را ابداع کرد و دو مقاله در ارتباط با آنها تالیف کرد. وی پس از اختراع دستگاههای Bombe، Hut 8، Delilah، در سالهای 1945 تا 1947 در کتابخانه ملی فیزیک لندن مشغول طراحی «دستگاه محاسبهگر اتوماتیک» بود و در سال 1946 مقالهای منتشر کرد که پایه و اساس ساخت کامپیوترهای اولیه با حافظههای الکترونیکی را شرح میداد. زمانی که او در سال 1947 به کمبریج بازگشت، ساخت کامپیوتر مورد نظرش در غیاب او شروع شد. اولین کامپیوتری که از طرح او ساخته شد، «Pilot ACE» نام داشت که اولین برنامه خود را در 10 می1950 اجرا کرد.
کتاب «آلن تورینگ و پایهگذاری کامپیوترهای امروزی» نوشته نایجل کاوتورن با ترجمه امیرهمایون محسنی، بهتازگی از سوی نشر دیبایه راهی بازار نشر شده است. این کتاب در 9 فصل، زندگی و کار بزرگ یک ریاضیدان و نابغه جوان انگلیسی را در پایهگذاری نخستین نسل از رایانههای امروزی که از یک پایگاه تحقیقاتی نظامی در جریان جنگ دوم جهانی کلید خورد و تا پایان زندگیاش متوقف نشد، روایت میکند.
به بیان دونالد میچی؛ همکار تورینگ: «میراث او به زندگی ادامه میدهد، نه فقط در کتابها، نمایشنامهها و فیلمها، بلکه همه جا در اطراف ما. آلن تورینگ یکی از چهرههای برجسته قرن است. نتایج کار او همه جا هست و کسی در حال حاضر نمیداند که ما را به کجا خواهد برد. جهان کامپیوتر و اکنون جهان اینترنت، ریشه در ایدههای بنیادین تورینگ دارند. مردان بزرگ دیگری نیز در پارک بلچلی بودهاند، ولی فکر میکنم که در تاریخ دراز جهان، نام تورینگ ازنظر نتایج برای بشریت، احتمالا شماره یک خواهد بود.»
کمی پس از اینکه تورینگ از آزمایشگاه ملی فیزیک استعفا داد، دستگاه آزمایشی دوباره بهعنوان نمونه آزمایشی ایسیای بهکار برده شد و نخستین برنامه خود را در 10 می 1950 اجرا کرد. گرچه در آن زمان تعدادی کامپیوتر دیگر هم در حال کار بودند، پردازنده یک مگاهرتز تورینگ، به معنی آن بود که ایسیای به مراتب بهتر از آن عمل میکند. او دستهای از برنامهها را پشتسر باقی گذاشته بود، ولی طولی نکشید که ایسیای برای جلب مشتری از میان ادارات دولتی آماده شد. شرکت انگلیش الکتریک، یک مدل تجاری از نمونه آزمایشی ایسیای با نام اختصاری DEUCE ساخت که بسیار موفق بود. سیوسه دستگاه از آن همراه با بیش از هزار برنامه و روال فرعی فروخته شد. خود ایسیای با نام MOSAIC تکمیل شد. MOSAIC یک کامپیوتر کاملا سری بود که سیستم دفاع هوایی بریتانیا را در مدت جنگ سرد اداره میکرد. شرکتهای تجاری دیگر، مدلهای خاص خود را از ایسیای ساختند و آزمایشگاه ملی فیزیک از طرح تورینگ بهعنوان پایه برای نخستین اَبَرکامپیوتر خود استفاده کرد. فلسفه تورینگ مبنی بر حل مسائل با استفاده از نرمافزار بهجای سختافزار به اضافه بسامد ساعت بالای او پابرجا ماندند و به ساخت و تولید کامپیوترهای شخصی مدرن انجامیدند.»
نخستین چاپ کتاب «آلن تورینگ و پایهگذاری کامپیوترهای امروزی» در 164 صفحه با شمارگان 500 نسخه به بهای 24 هزار تومان از سوی نشر دیبایه به بازار کتاب عرضه شده است.
ارسال دیدگاه