به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در خوزستان، غلامرضا شریعتی 29 تیرماه در دومین نشست انجمن کتابخانههای عمومی خوزستان در سالن اجتماعات استانداری با اعلام این خبر گفت: در سالهای اخیر تلاشهای مستمری در حوزه فرهنگ صورت گرفته تا این استان به بالندگی در این زمینه برسد و به تدریج در حال حرکت به سمت بالندگی و رشد فرهنگی هستیم.
وی با اشاره به شاخصهای کتابخوانی در استان خوزستان تصریح کرد: برای تاثیرگذاری نقش کتاب بین خانوادهها و نسل جوان باید تغییرات فرهنگی مثبت براساس برنامهریزی و سیاستگذاری منسجم داشته باشیم تا از طریق آن به توسعه استان برسیم؛ در این مسیر جذب کودکان و نوجوانان به کتابخوانی و مأنوس کردن آنها به خواندن کتاب باید اولویت نخست ادارهکل کتابخانههای عمومی قرار گیرد.
استاندار خوزستان فضای مجازی و رسانههای صوتی و تصویری را از سختترین رقبای کتاب برشمرد و بیان کرد: برای جذب نسل جدید به کتابخوانی، علاوه بر افراد متخصص باید بتوانیم تولید محتوا با هدف آموزش غیرمستقیم و جذب مخاطب برای کتاب داشته باشیم که این مقوله برعهده مجموعه فرهنگ و ارشاد اسلامی، حوزه هنری، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، اداره کتابخانهها، آموزش و پرورش و سایر دستگاههای فرهنگی است.
وی ضمن ابراز تاسف از تاخیر در تاسیس کتابخانه دیجیتال اهواز که قرار بود از سوی ادارهکل کتابخانههای عمومی استان در سال 97 انجام شود،؛ گفت: طرح راهاندازی کتابخانه دیجیتال در برنامه سه ساله بود و قرار شد در سال ۹۷ به بهرهبرداری برسد ولی این وعده محقق نشد و خواستار تسریع در روند بهرهبراری این کتابخانه تا پایان امسال هستیم.
محمد صادق کریمیکیا مدیرکل امور اجتماعی استانداری خوزستان در این جلسه گفت: زیربنای کشورهای توسعه یافته بر پایه مطالعه و خوانش استوار است و اگر از بهروزترین و مدرنترین ابزار هم استفاده کنیم اما بدون افزایش کتابخانهها بر محور تولید اندیشه به هیچ توسعهای نمیرسیم.
کریمیکیا با اشاره به اینکه خوزستان بر محور صنعتی میچرخد، افزود: با توجه به بافت و پتانسیل استان باید بتوانیم در حوزه فرهنگی با خرد جمعی و ابزارهای غیر مستقیم و جدید نوجوانان و جوانان را جذب کتابخوانی کنیم.
در این نشست مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان گفت: با افتتاح کتابخانه ملاشیه در منطقه کمبرخوردار میتوانیم شاهد اتفاقاتی خوب در حوزه کتابخوانی در استان باشیم.
محمد جوروند با بیان اینکه کتابخانههای سنتی نسبت به گذشته از اقبال کمتری برخوردار هستند، گفت: با توجه به مراجعان کتابخانهها برای کتابهای غیردرسی ما باید به سمت تاسیس و تقویت کتابخانههای دیجیتال برویم.
مدیر کل کتابخانههای عمومی خوزستان در این جلسه با اشاره به خدمات رسانی در مناطق روستایی گفت: با پیگیریهای صورت گرفته اعتبار خرید سه دستگاه خودرو برای خدمات کتابخانهای در مناطق روستایی که کتابخانه ندارند، تامین شده تا بتوانیم از طریق واحدهای سیار این امکان را در روستاها فراهم کنیم.
منصور کوهی رستمی در خصوص شهرهایی از استان خوزستان که فاقد کتابخانه هستند، توضیح داد: شهرستانهایی مانند اهواز (با شهر الهایی)، اندیکا (با شهر آیژدان)، دزفول (با سه شهر چغامیش، حمزه و سپاه منصور)، شوشتر (با شهر سرداران) و اندیمشک (با شهر چم کگ) کتابخانه ندارند و با اعتباری که برای این 6 شهرستان در نظر گرفته شده، به زودی شاهد افتتاح کتابخانهها در آنها خواهیم بود.
وی با تشریح مشکلات کتابخانههای آماده افتتاح نیز گفت: کتابخانه مرکزی در شهرستان کارون با عنوان شهید متقی، کتابخانه قمر بنیهاشم در شهرستان رامشیر، کتابخانه رسالت در شهرستان گتوند، کتابخانه دهکده درشهرستان حمیدیه و کتابخانه خروسی 3 در شهرستان شادگان اگر مشکل انشعاب آب و برقشان حل شود آماده بهرهبرداری هستند.
ارسال دیدگاه