کتاب «فضا به مثابه پشتیبان (نگاهی به رویکردهای پدیدارشناسانه در هنر مدرن)» نوشته فوآد فراهانی بهتازگی توسط نشر چشمه منتشر و راهی بازار نشر شده است. این کتاب نوزدهمین عنوان از مجموعه «درباره هنر» است که این ناشر چاپ میکند.
فراهانی همانطور که خود میگوید تلاش کرده در صفحات این کتاب، با استفاده از حرکتهای رفت و برگشتی بین افراد، جریانها، رویدادها و زمانهای مختلف، ارتباط برخی تحولات هنری را که از قرن بیستم تا امروز متولد شدهاند، برای مخاطب خود مشخص کند. او مینویسد: پیوندها و اشتراکات این جریانات و برنامههای زیباییشناسانه با در نظر داشتن آن لحظه در پرتوِ پدیدارشناسی هوسرل در ارتباط با تحویل پدیدارشناسانه، زنجیرهای ادامهدار را به نحوی شگفتآور در برابر چشمانم آشکار ساخت؛ و حال به یاری این شگفتی است که میخواهم روایتی از تجربه این حرکت و این پیوستار داشته باشم.
متن کتاب با بیانی از احساس کازیمیر مالِویچ آغاز شده و با گذر از اتوپیای کانستراکتیویسم، در جستجوی تفهیم تجربه ساختن پدیده خالص با مفهوم نور و فضا است؛ باور جنبشی که در دهه ۱۹۶۰ توسط جمعی از هنرمندان کالیفرنیای جنوبی پایهگذاری شد. هنر این گروه نه کمیتگرا که کیفی توصیف میشود و این کیفیت باید احساس و ادراک شود. نویسنده در فصل اول کتاب پیش رو، کانستراکتیویسم را در هنر تشریح؛ و بینش بنیادکاوانه آن را با رویکرد پدیدارشناسانه بررسی کرده است.
منبع: خبرگزاری مهر، کد خبر 4587234، صادق وفایی
ارسال دیدگاه