«آن سوی مرگ» و «دوازده ثانیه» دو کتاب به قلم جمال صادقی هستند که در آنها روایتهایی از مرگ و پس از مرگ را در قالب داستان بیان کرده است.
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) «آن سوی مرگ» کتابی داستانگونه از جمال صادقی است که سعی کرده ماجرای چند تن از افرادی که تجربه مرگ داشتند را با جزئیات و در گفتوگ لا خودشان داشتهاند، نقل کند. این کتاب در قالب سه بخش ارائه شده و هر بخش یک خاطره درمورد تجربه مرگ است. کتاب دارای روایت است، اما چون خاطرهها به صورت مصاحبه و سوال و جوابی است، شاید کمی از حالت داستانی معمول خارج شده باشد.
این طور که از مقدمه مولف برمیآید، «آن سوی مرگ» روایتهای واقعی سه نفر مختلف است که تجربههای متفاوتی از مرگ و آن سوی مرگ دارند. اندیشه پرداختن به چنین موضوعی هم سالها قبلتر از نگارش کتاب برمیگردد، که نویسنده با دوست خود، محمدحسین حاجیدهآبادی با هدف انسانشناسی سفرهایی به شهرها و روستاهای مختلف کشور ترتیب میدهند و قصه مردمان مختلف را ثبت و ضبط میکنند. در جریان همین سفرها با دو نفر روبهرو میشوند که ادعا میکنند تجربه مرگ دارند و قصه مرده و زنده شدن خود را برای آنها تعریف میکنند. سالها بعد که نویسنده فراغ بالی مییابد؛ با کمک همان دوست خود به سراغ این موضوع میروند.
کار را از بیمارستانهای تهران شروع میکنند و سراغ کسانی که تجربه مرگ داشتند را میگیرند. افراد زیادی به آنها معرفی میشوند که همه، بدون استثنا، خاطرات جالبی برای گفتن داشتند، اما خیلی از خاطرات شبیه به یکدیگر بوده است. در این بین اشخاصی که قصه مرگشان را تعریف کردند، به سه دسته تقسیم میشوند: گروهی پس از خارج شدن از جسم خود، در تمام مدت داخل بیمارستان ماندهاند؛ برخی فراتر از محیط دبیرستان، بین مردم شهر شناور شدهاند و دسته سوم به جهانی ورای جهان زمینی کوچ کردهاند؛ که نویسنده از میان تمامی خاطرات، سه خاطره که تقریبا از دیگران متفاوت است را انتخاب میکند و در کتاب «آن سوی مرگ» میآورد. جالب این است که اغلب کسانی هم که از تجربه مرگ خود گفتهاند، حاضر نشدند نامشان را فاش کنند.
لازم به ذکر است، کتاب «آن سوی مرگ»، نوشته جمال صادقی و به کوشش محمدحسین حاجیدهآبادی در 352 صفحه با شمارگان 2000 نسخه و بهای 45000 تومان منتشر شده است.
جمال صادقی کتاب دیگری هم به نام «دوازده ثانیه» دارد که آن هم به گونهای دیگر حال و هوای مرگ دارد. «دوازده ثانیه» داستان مردی است که سالها قبل از زلزله بم برای مأموریت کاری به بم مسافرت کرده بود. او در آنجا با دختربچهای به نام «ناهید» آشنا میشود و به او یک جلد قرآن هدیه میدهد. چند سال بعد وقتی مرد خبر زلزله را میشنود، به یاد دختر میافتد و با همراهی دوست عکاسش به بم میروند و ادامه ماجرا در بم پس از زلزله میگذرد.
«دوازده ثانیه» رمانی تأثیرگذار است که به واقعه زلزله بم میپردازد. نویسنده با پرداخت هنرمندانه شخصیتها و توصیف عمیقترین احساسات و افکار آنها و همچنین با بیان دقیق جزئیات صحنهها، خواننده را از ابتدا تا انتهای کتاب با خود همراه میسازد. تبحر نویسنده در واگویی ماجراها و استخوانبندی محکم و اساسی کتاب، باعث میشود که خواننده احساس کند که خودش واقعه زلزله را به چشم دیده و تجربه کرده است. این کتاب را میتوان سفرنامهای دانست که در هیبت یک رمان نوشته شده است.
همچنین قابل ذکر است که رمان «دوازده ثانیه»، نوشته جمال صادقی و به کوشش محمدحسین حاجیدهآبادی در ۴۳۸ صفحه با شمارگان ۲۰۰۰ نسخه و بهای ۲۵ هزار تومان از طرف انتشارات آرتاکاوا منتشر شده است.
ارسال دیدگاه