رمان «موزه معصومیت» نوشته اورهان پاموک با ترجمه مریم طباطبائیها توسط انتشارات پوینده به چاپ دهم رسید.
به گزارش خبرنگار مهر، رمان «موزه معصومیت» نوشته اورهان پاموک با ترجمه مریم طباطبائیها بهتازگی توسط انتشارات پوینده به چاپ دهم رسیده است.
این ترجمه اولینبار تابستان ۹۴ به بازار عرضه، و چاپ نهمش نیز بهمنماه سال ۹۷ منتشر شد. بهتازگی هم نسخههای چاپ دهم این کتاب به بازار آمده است. اورهان پاموک در رمان «موزه معصومیت» تابویهای سنتی جامعه ترکیه و تاثیرشان بر زندگی مردمان این کشور را به تصویر کشیده است. در میان تصویر این سنتها و تابوها، یک داستان عاشقانه هم روایت میشود و زندگی مردم گرفتارشده بین سنتهای خودی، فرهنگ غرب و جامعه در حال پوستاندازیشان هم از مقابل نظر مخاطب میگذرد.
این رمان درباره مرد ثروتمندی به نام کمال است که در استانبول زندگی میکند و عاشق دختری فقیر به نام فسون یا افسون است. این دو از طبقات مختلف جامعه هستند و طبیعتاً عشق بینشان، پدیدهای نامانوس است. محلههای بالاشهر استانبول مانند نیشانتاشی، چوکورکوما، تقسیم، حربیه و بی اوغلی بستر مکانی شکلگیری اتفاقات این رمان هستند و جالب است که همین محلات، در زندگی نویسنده کتاب تأثیر زیادی داشتهاند.
«موزه معصومیت» جزئیات فراموششده استانبول سالهای ۱۹۵۰ تا ۲۰۰۰ را در خود جا داده است؛ از بلیتهای سینما گرفته تا قوطی کبریتها، از شیشههای کوچک و بزرگ و رنگارنگ نوشیدنیها گرفته تا مجسمههای ظریف و هزاران اشیای مختلف که در کنار فیلمها و عکسهای مرتبط با استانبول در موزه خود پاموک به نمایش گذاشته شده است. او درباره گردشاش به سمت موزهداری میگوید: «در فاصله ۷ تا ۲۲ سالگی دوست داشتم نقاش شوم. در اعماق وجودم یک نقاش مرده وجود دارد؛ من به این نقاش اجازه دادم که کار خود را بکند و نتیجهاش این موزه شد… در دنیا نظیری برای این موزه یافت نمیشود و من همانطور که خواستم، عمل کردم. در دهه آخر قرن گذشته که میخواستم رمان را چاپ کنم، در فکر ایجاد موزه نیز بودم اما از آنجا که انتشار رمان تا سال ۲۰۰۸ ممکن نشد، طبیعتاً افتتاح موزه نیز دچار تأخیر شد. با این کار میخواستم خانوادهای خیالی را با خانه و اشیایی که در آن وجود دارد، به وجود آوردم تا بعد آنها را به موزه بدل کنم و بعدتر رمانی از روی آن بنویسم.»
چاپ دهم این کتاب در ۸۳ فصل و با ۵۰۴ صفحه، شمارگان هزار نسخه و قیمت ۶۰ هزار تومان منتشر شده است.
ارسال دیدگاه