سیدعباس صالحی در آئین جشن میلاد کوثر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به وجود 19 هزار و 500 مولف زن در ایران اشاره کرد و گفت؛ پیش از انقلاب مولفان زن زیر ۱۰۰نفر بوده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به برخی آمارها در حوزه تحصیلات دانشگاهی زنان در پیش و پس از انقلاب اسلامی، افزود: تا قبل از انقلاب اسلامی ۶ درصد از زنان در کشور دارای تحصیلات دانشگاهی بودند و امروز ۴۴ درصد دارای این تحصیلات هستند. البته نه بدان معنا که اگر انقلاب نبود این رقم افزایش نمی یافت ولی آمار ۴۴ درصدی در افزایش تحصیلات دانشگاهی محصول نگاه جمهوری اسلامی ایران به حق تحصیل بانوان است.
وی ادامه داد: این حق در جوامع سنتی و روستایی کشور نیز قابل باور نبود، ولی انقلاب اسلامی آن را گسترش داد و حق و نقش اجتماعی زنان را باورپذیر کرد.
صالحی گفت: در حوزههای مختلف زنان در جمهوری اسلامی ارتقا داشتهاند و در حوزه فرهنگ، هنر و رسانه نیز شتاب قابل توجهی داشتهایم. بهعنوان مثال مولفان زن پیش از انقلاب زیر ۱۰۰ مولف بودهاست اما در ۱۰ ماهه اول سال ۹۸ بر اساس اعلام خانه کتاب ۱۹هزار و ۵۰۰ نفر از مولفان را زنان تشکیل میدهند. در حوزه ترجمه نیز بیش از ۵هزار زن مترجم داریم.
وی با اشاره به دیدار مقام معظم رهبری با فعالان حوزه مکتوب و غیرمکتوب دفاع مقدس ادامه داد: رهبر معظم انقلاب در دیدار با فعالان حوزه دفاع مقدس بر نقش زنان در نگارش عرصه دفاع مقدس تاکید داشتند و فرمودند که زنان در این حوزه لطیف تر و موثرتر نگارش دارند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: در حوزه داستاننویسی، موسیقی و شعر نیز این ارتقاء مشهود است و این نشان میدهد جریان پرشتاب در حوزه تعادل جنسیتی در انقلاب اسلامی پدید آمده و این جریان پرشتاب انتظاراتی را به وجود میآورد که باید هم این شتاب را حفظ کنیم و هم نقطههای خالی آنرا پُر کنیم.
وی با اشاره به اقدامات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه زنان گفت: سازماندهی در این حوزه در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دارای اهمیت است و به بازسازی و ارتقاء متناسب با تغییرات و شتابها نیاز داریم.
صالحی با اشاره به تاکیدات خود در دیدار نوروزی سال ۹۸ با کارکنان این وزارتخانه مبنی بر پیشبینی سالی سخت به لحاظ اقتصادی و تحریمها ادامه داد: امسال را با این نگاه تاکنون اداره کردیم و در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم تلاش کردیم شرایط را تا حد مقدور براساس نیازهای کارکنان به پیش ببریم. در شورای برنامهریزی بودجه وزارتخانه نیز مقرر شد برنامهها و رویدادها را اولویتبندی کنیم تا به بحران در میان راه یا پایان راه برنخوریم.
وی تصریح کرد: در مدیریت بخشهای مختلف وزارتخانه با توجه به شرایط خاص کشور در این سال نکاتی دارای اهمیت و در اولویت بود؛ اینکه از ابتدای سال تاکید داشتیم در حوزه حقوق پایه و رفاهیات کارکنان مشکلی به وجود نیاید و تا جایی هم که میتوانیم گشایشهای محدودی را در این حوزه داشته باشیم تا کارکنان دچار بحران معیشتی نشوند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: دومین نکته مدیریتی این بود که این وزارتخانه رویدادها و برنامههایی را در طول سال برگزار میکند و بنا شد بهگونهای اقدام کنیم که این نگاه بیرونی احساس نشود که برنامههای وزارتخانه در حال تعطیل شدن یا حذف است. خوشبختانه امسال هیچ یک از برنامههای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حذف نشد؛ بهعنوان مثال در حوزه فرهنگی تمامی نمایشگاهها ازجمله کتاب تهران و نمایشگاههای کتاب استانی برگزار شد. در حوزه موسیقی و تئاتر جشنوارههای فجر و ... و در حوزه سینما هم جشنواره فیلم فجر، مستند، کوتاه و ... برگزار شد.
وی افزود: سومین نکته مورد توجه در حوزه مدیریتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام کارهای تازه بود، زیرا این وزارتخانه نباید در وضع موجود باقی بماند که از آن جمله میتوان به بالا بردن مرجعیت وزارتخانه اشاره کرد که در همه استانها دبیرخانه شورای اطلاعرسانی تشکیل و همچنین رئیس کارگروه فضای مجازی در ادارات کل فرهنگ و ارشاد استانها ایجاد شد.
ارسال دیدگاه