مراسم رونمایی از ۴۰ عنوان کتاب تازه انتشارات وزارت امور خارجه و کارگاه بررسی نشر در ادبیات روابط بینالملل عصر امروز - سه شنبه - در نمایشگاه کتاب تهران برگزار شد.
«احمد حاجی حسینی» معاون اسناد دفتر مطالعات سیاسی و بینالمللی وزارت امور خارجه در این مراسم گفت: نشر وزارت امور خارجه مانند وزارت امور خارجه جای محدودی است ولی با همکاری دوستان در عرصه نشر ادبیات روابط بینالملل و علوم سیاسی فعالیتهایمان را با وجود سختیهای بازار نشر ادامه دادهایم و امسال از ۴۰ عنوان کتاب رونمایی میشود.
همچنین در این مراسم «مرتضی دامنپاک جامی» معاون پژوهشی دفتر مطالعات سیاسی و بینالمللی وزارت امور خارجه و نویسنده کتاب «دیپلماسی اقتصادی جمهوری اسلامی ایران» اظهار داشت: نشر وزارت امور خارجه اهداف مشخصی را دنبال میکند که مهمترین آن، ترویج ادبیات حوزه علوم سیاسی، روابط بینالملل و تاریخ دیپلماسی ایران و جهان است.
وی ادامه داد: نشر وزارت امور خارجه سعی میکند به نشر و معرفی وزارت امور خارجه در عرصه سیاست خارجی و تشریح و معرفی خاطرات نسل اول سفرای انقلاب اسلامی در مجموعه تاریخ شفاهی بپردازد که در این بخش در مجموع تاکنون ۱۵ عنوان اثر منتشر کرده ایم که چهار عنوان مربوط به امسال بوده است.
معاون دفتر مطالعات سیاسی و بینالمللی وزارت امور خارجه با بیان اینکه تلاش ما معرفی جامعه ایرانی و همسایگان است، تصریح کرد: در حال حاضر در نشر وزارت خارجه تنها متون انگلیسی ترجمه نمیشود بلکه از زبانهای عربی، آلمانی، روسی، فرانسه و... نیز آثاری ترجمه می شود.
دامن پاک جامی افزود: علاوه بر این کتابهای ایرانی را به زبانهای دیگر ترجمه میکنیم که در این راستا آخرین کتاب آقای ظریف و سجادپور توسط ناشر اردنی به زبان عربی ترجمه و در دنیای عرب ترویج شد.
وی به دیگر اقدامات معاونت پژوهشی دفتر مطالعات هم اشاره و خاطرنشان کرد: در دولت روحانی در راستای اهداف دولت و وزارت امور خارجه، نشر وزارت امور خارجه ۲۰۰ عنوان تالیفی و ۸۰ عنوان فصلنامه بدون وقفه منتشر کرده است.
دامن پاک جامی افزود: تلاشهای دیگری نظیر برگزاری نمایشگاه تخصصی انجام شده که در این راستا، ۲۰ نمایشگاه تخصصی در تهران و استانها برگزار شده است.ضمن این که با همکاری مراکز مطالعاتی و پژوهشی دیگر کشورها هم برخی کتابهای به صورت چند زبانه منتشر شدهاند.
نویسنده کتاب دیپلماسی اقتصادی جمهوری اسلامی ایران هم درباره کتابش ابراز داشت: این کتاب حدود ۹۰۰ صفحه است که ماحصل تجربه ۳۰ سال کاری در حوزه دیپلماسی اقتصادی و مجامع بینالمللی و تلاش ۱۵ ساله آکادمیک است و سعی شده با نگاهی نو عرصه شود.
وی اضافه کرد: دیپلماسی اقتصادی موضوع مهمی است و خیلی از کشورها از جمله کشورهای عضو بریکس و اقتصادهای نوظهور مورد توجه قرار گرفته است.
دامنپاک جامی با تاکید بر اینکه اگر بین سیاست خارجی و اقتصاد رابطه تعاملی برقرار شود، میتواند مورد توجه در عرصه دیپلماسی باشد، بیان کرد: دیپلماسی اقتصادی بعد از جنگ مورد توجه وزارت امور خارجه قرار گرفت که در این کتاب، روند این شیوه از دیپلماسی در دولتهای مختلف، و فراز و نشیبهای آن بررسی شده است.
وی اضافه کرد: در این کتاب با در نظر گرفتن عوامل ملی، بین المللی، فردی و منطقه ای، تلاش بر این بوده که مشخص شود در پسابرجام با چه فرصتهایی روبه رو بودیم و اکنون با چالشهایی مواجه هستیم.
ارسال دیدگاه