به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) برگزارکنندگان این جایزه در راستای تحقق یکی از اهداف انجمن، یعنی حمایت و تشویق پژوهشهای اصیل انتقادی و جریانساز تلاش میکنند دریچههای نوینی را برای تحقق جریان نقد اصیل در جامعه دانشگاهی و بیرون از دانشگاه بگشایند. در گام اول پس از اعلان فراخوان و طرح شاخصهای مقالات ارسالی در محیطهای مختلف علمی، رسانهای، فضاهای مجازی و پایگاههای علمی و خبری، از نویسندگان دعوت شد تا مقالات چاپ شده خود را طی سالهای 96 و 97 به دبیرخانه جایزه نقد زرین ارسال کنند.
مطابق این فراخوان حدود هفتاد مقاله به دبیرخانه جایزه نقد زرین ارسال شد؛ علاوه بر این مقالات، شورای علمی جایزه نقد زرین با همکاری اعضای انجمن نقد ادبی و تعدادی از استادان بنام و شاخص در حوزه نقد و نظریه ادبی با بازخوانی و تأمل در شمارههای سالهای 96 و 97 بیش از پنجاه عنوان از مجلات علمی- پژوهشی، علمی - تخصصی و سایر مجلات حوزه نقد ادبی؛ حدود 60 عنوان مقاله را برای شرکت در فرایند ارزیابی جایزه نقد زرین انتخاب و پیشنهاد کردند.
کمیته علمی جایزه، در گام دوم پس از پالایش اولیه مقالات ارسالی و مقالات پیشنهادی با شروط اعلامی درنظر گرفتهشده برای شرکت در جایزه نقد زرین، 40 عنوان مقاله، انتخاب و هر مقاله برای ارزیابی در مرحله دوم مطابق با فرم ارزیابی به دو داور متخصص ارسال شد و هم اکنون مقالات، در حال طی فرایند ارزیابی این مرحله هستند.
در مرحله سوم پس از جمعبندی آرای داوران، طی نشستی با هیئت مدیره انجمن علمی نقد ادبی نامزدهای دریافت نخستین دوره از جایزه دوسالانه نقد زرین معرفی و درنهایت از نویسندگان سه مقاله برگزیده در مراسم پایانی که در نیمه نخست اسفند در خانۀ کتاب برگزار میشود با اهدای لوح تقدیر، تندیس و جایزه نقدی قدردانی خواهد شد.
سیدعلی قاسمزاده دبیر علمی و ابراهیم خدایار، رئیس انجمن علمی نقد ادبی ایران، به همراه جمعی از استادان حوزه نقد ادبی ایران مسئولیت اهدای این جایزه را به عهده دارند.
ارسال دیدگاه