شازده کوچولو (The little prince)
شازده کوچولو (Le Petit Prince) مشهورترین و محبوبترین داستان آنتوان دوسنت اگزوپری، نویسنده و خلبان فرانسوی است. این کتاب برای اولین بار در سال ۱۹۴۳ در نیویورک منتشر و پس از آن به ۳۰۰ زبان و گویش ترجمه شده و بیش از ۲۰۰ میلیون نسخه از آن به فروش رسیده است. این کتاب مهمترین کتاب قرن بیستم نام گرفته و بعد از انجیل رکورد ترجمه به سایر زبان ها را به نام خود ثبت کرده است.
این داستان در ایران با عنوانهای مختلفی مثل شازده کوچولو، شاهزاده کوچولو، مسافر کوچولو و شهریار کوچولو و توسط مترجمین بسیاری به فارسی برگردانده شده است. اولین ترجمه از این کتاب در سال ۱۳۳۳ و توسط محمد قاضی انجام شد. از میان ترجمههای شناختهشدهی بعد از آن میتوان به ترجمه احمد شاملو، اصغر رستگار، ابوالحسن نجفی و مصطفی رحماندوست اشاره کرد.
شازده کوچولو روایت بیآلایشی از فراموشی مفهوم عشق میان انسانها و ارزشمند شدن ضدارزشها است. مسافر کوچکی از سیار ب۶۱۲ در صحرای آفریقا با خلبانی برخورد میکند که هواپیمایش دچار نقص فنی شده و ناچار در بیابان فرود آمده است. شازده کوچولو برای خلبان از سیارک خودش، گل سرخ و دو آتشفشان کوچکی که فقط تا زانوهایش میرسند و از خاطرات سفرش تعریف میکند و در خلال آن با زبانی کودکانه و شیرین ارزشهای زندگی را به ما یادآوری میکند.
اگزوپری در سال ۱۹۳۵، برای شکستن رکورد پرواز بین پاریس و سایگون، در حال پرواز در آسمان دچار نقص فنی میشود و در صحرای آفریقا فرود اضطراری انجام میدهد؛ همین اتفاق الهام داستان شازده کولوچو میشود.
داستان شازده کوچولو، داستانی ساده و درعینحال عمیق و فلسفیست، بدن شک با مطالعه آن حتما به فکر فروخواهیدرفت. پسرک دوستداشتنی داستان، شکل زندگی واقعی را به ما یادآوری میکند زندگیای که در هیاهوی عصر تکنولوژی فراموش کردهایم.
زیبا حیدری
داستانهای فرانسه - قرن ۲۰م.
داستانهای تخیلی
ارسال دیدگاه
Filsufia
سلام دوستان کتابخون اومدم با معرفی کتاب شازده کوچولو از آنتوان دوسنت اگزوپری که البته دیگه نیاز به معرفی نداره و اکثرتون خوندینش ولی باید به اونایی که هنوز این کتاب رو نخوندن بگم که نصف عمرتون بر فناست، البته این هم بگم که هنوز دیر نیست و شما تو هر سنی باشید میتونید این کتاب رو بخونید.
1399-01-11از نظر من این کتاب رو توی هر سنی بخونید یه برداشتی ازش دارید و اینکه ارزش چند بار خوندن رو داره و شما بعد از خوندن این کتاب عاشقشش میشید ؛ این کتاب جنبه فلسفی داره. حتما بخونید عالیه.
golbahar_bookish
کتاب شازده کوچولو،نوشته ی آنتوان دوسنت اگزو په ری ،الکی الکی محبوبترین کتاب قرن بیستم نشده است.این کتاب بیشتر از اینکه مخصوص بچه ها باشد به آدم بزرگترها تعلق دارد.
1399-01-05ترجمه ی احمدشاملو رو خیلی پسندیدم.
هنوزم بعد از تمام کردن این کتاب به این فکر میکنم که تو فلان نقطه ای که نمیدانم،فلان بره ای که نمیشناسم،گل سرخ شازده کوچولو را چریده یا نچریده است؟!...
Sepid
کتاب شازده کوچولو اثر آنتوان دوسنت اگزوپری، کتابی بینهایت عالی و خواندنی است. کتابی که به نظر من،خواندن آن بر تمام آدم بزرگ ها واجب است.کتاب روایتگرمسافر کوچکی از سیارک ب۶۱۲ است که در صحرای آفریقا با خلبانی برخورد میکند که هواپیمایش دچار نقص فنی شده و ناچار در بیابان فرود آمده است. شازده کوچولو برای خلبان از سیارک خودش، گل سرخ و دو آتشفشان کوچکی که فقط تا زانوهایش میرسند و از خاطرات سفرش تعریف میکند. کتابی کم حجم اما سرسار از مفهوم و زیبایی.
1398-12-14Mahsa
از نظر بنده ، این کتاب برخلاف نامش ، بیشتر مخصوص آدم بزرگاست تا کوچولو هایی که کمتر با بازی این دنیا رو به رو شدند و شاید معنای خیلی از نکته های کتاب رو به طور کامل متوجه نشند.
1398-11-27به طور کلی دیدگاه نو ، سبک جدید و خاص ، داستان پردازی بی نظیر و استعداد خارق العاده نویسنده و ایضا مترجم ، این کتاب رو جز یکی از واجبات انسانهای اهل مطالعه قرار داده
Filsufia
کنار قوزک پایش جرقهی زردی جست و ... فقط همین! _دم بیحرکت ماند. فریادی هم نزد. مثل درختی که بیفتد آرام آرام به زمین افتاد که با وجود شن از افتادنش هم صدایی بلند نشد.
1399-01-11golbahar_bookish
یک راز خیلی بزرگ اینجا هست:برای شما هم که اورا دوست دارید،مثل من هیچ چیز عالم مهمتر از دانستن این نیست که تو فلان نقطه ای که نمیدانیم قرآن بره ای که نمیشناسیم، گل سرخی را چریده یا نچریده...
1399-01-05golbahar_bookish
ادمیزاد هیچ وقت جایی را که هست خوش ندارد.
1399-01-05golbahar_bookish
روباه گفت:آدم ها این حقیقت را فراموش کرده اند اما تو نباید فراموش کنی.تو تا زنده ای نسبت به آنی که اهلی کرده ای مسئولی.تو مسئول گلتی...
1399-01-05golbahar_bookish
ارزش گل تو به قدر عمری است که به پاش صرف کرده ای
1399-01-05golbahar_bookish
جز با چشم دل هیچی را چنان که باید نمیشود دید.نهاد و گوهر را چشم سر نمیبند.
1399-01-05golbahar_bookish
روباه گفت:آدم فقط از چیزهایی که اهلی میکند میتواند سر درآرد
1399-01-05golbahar_bookish
مارگفت:پیش ادمها هم احساس تنهایی میکنی.
1399-01-05golbahar_bookish
آخر آدم میتواند هم به دستور وفادار بماند هم تنبلی کند.
1399-01-05golbahar_bookish
اگر تو یک جواهر پیدا کنی که مال هیچکس نباشد میشود مال تو.
1399-01-05اگر جزیرهای کشف کنی که مال هیچکس نباشد میشود مال تو.
اگر فکری به سرت بزند که تا ان موقع به سرکسی نزده به اسم خودت ثبتش میکنی و میشود مال تو.
golbahar_bookish
پادشاه ها تصاحب نمیکنند بلکه به اش سلطنت میکنند
1399-01-05golbahar_bookish
آخر برای خودپسندها دیگران فقط یک مشت ستایشگرند.
1399-01-05golbahar_bookish
اگر توانستی درمورد خودت قضاوت درستی بکنی معلوم میشود یک فرزانه تمام عیاری.
1399-01-05golbahar_bookish
محاکمه کردن خود از محاکمه کردن دیگران خیلی مشکل تر است.
1399-01-05golbahar_bookish
باید ک هر کسی چیزی را توقع داشت که ازش ساخته باشد.
1399-01-05golbahar_bookish
گل ها پرند از این جور تضادها.اما خب دیگر من خام تر از ان بودم که راه دوست داشتنش را بدانم.
1399-01-05golbahar_bookish
ان روزها نتوانستم چیزی بفهمم.می بایست روی کرد و کار او درباره اش قضاوت میکردم نه از روی گفتارش...
1399-01-05golbahar_bookish
هیچ وقت نباید به حرف گل ها گوش داد.گل را فقط باید بویید و تماشا کرد.
1399-01-05golbahar_bookish
اگر کسی گلی را دوست داشته باشد که تو کرورها کرورها ستاره فقط یک دانه ازش هست برای احساس خوشبختی همین قدر بس است که نگاهی به ان ستاره بیندازد و باخودش بگوید:"گل من یک جایی میان ستاره هاست."
1399-01-05golbahar_bookish
خودت که میدانی ... وقتی ادم خیلی دلش گرفته باشد از تماشای غروب چه لذتی میبرد.
1399-01-05golbahar_bookish
آخر من دوست ندارم کسی کتابم را سرسری بخواند.خدا میداند با نقل این خاطرات چه بار غمی روی دلم می نشیند
1399-01-05Sepid
شازده کوچولو پرسید: اهلی کردن یعنی چه؟ روباه گفت: اهلی کردن یعنی ایجاد علاقه کردن
1398-12-14Mostafaarshad
شازده کوچولو به روباه: سلام، با من بازی می کنی؟
1398-12-05روباه: من نمیتونم باهات بازی کنم آخه من که اهلی نیستم!
Mostafaarshad
این کتاب برخلاف اسمش ، مخصوص کودکان نیست
1398-12-05این کتاب رو به همه آدمها تجویز میکنم ، حتی برای یکبار خواندن . چون بعد خوندنش ، به خودی خود معتاد این کتاب میشی.
با مفهوم دوست داشتن ، عشق و علاقه اشنا میشی و میفهمی تا به این سن اشتباه میکردی
میفهمی چطور باید آدمها رو اهلی کرد.