ادبیات
به مناسبت سالروز درگذشت کارلو کلودی، نویسنده ایتالیایی، یادی میکنیم از اثر جاودانهی او یعنی «پینوکیو».
کلودی در ۲۶ اکتبر سال ۱۸۹۰ در فلورانس درگذشت و نوشتههایش به کتابخانه مرکزی آنجا اهدا شد. او در ابتدا بیشتر به عنوان روزنامهنگار، منتقد و نویسنده کتابهای آموزشی شناخته میشد، اما موفقیت پینوکیو که او صرفا به قصد سرگرمی نوشت، به حدی بود که او را تا جایگاه بزرگترین نویسندگان آثار ادبی کودکان بالا برد.
پینوکیو عروسکی چوبی است که دوست دارد یک پسر واقعی باشد و در این راه تلاش زیادی میکند. بینی او معروف است، چون وقتی دروغ میگوید بزرگ و بزرگتر میشود.
از این داستان اقتباسهای بسیاری صورت گرفته است که مشهورترین آن، فیلم کارتونی «پینوکیو» محصول سال ۱۹۴۰ والت دیزنی است. اما دیگر اقتباسهای مشهور و نوستالژی آن، کارتون ژاپنی ۵۲ قسمتی آن است که محصول سال ۱۹۷۶ استودیو نیپون ژاپن، با همراهی شبکه ZDF آلمان است.
نیپون، سازندهی اکثر کارتونهای معروف پخش شده در ایران است که بر اساس داستانهای کلاسیک معروف ادبی مجموعههای کارتونی میساخت و بسیاری از ما آنها را دیدهایم.
پینوکیو یکی از آنهاست که دههی شصت از برنامهی کودک و نوجوان تلویزیون ایران پخش شده و با دوبلهی زیبای مرتضی احمدی در ذهنها ماندگار شده است.
شما این مجموعه را دیده بودید؟ خاطرهای از آن دارید؟ کدام شخصیت این مجموعه برایتان جذابتر بود؟ یادتون هست اسم گربهی پدر ژپتو چی بود؟
#لک_لک_بوک
#لک_لک_و_تقویم
#لک_لک_و_خاطره_بازی
#خاطره_بازی
#نوستالژی
#پینوکیو
#پدرژپتو
#گربه_نره
#روباه_مکار
#مرتضی_احمدی
#استودیو_نیپون
ارسال دیدگاه
Noosha
عشق منه پینوکیو. بچه بودم مامانم برام سی دیاشو گرفته بود میدیدم. هربار با خرابکاریاش میخندیدم و هرجا گیر میفتاد حرص میخوردم براش :))) پری مهربونم خیلی دوس داشتم
1398-08-06